Donar herpakt zich goed tegen Heroes Den Bosch in eerste halve finale: 68-68

Donar in halve finale BNXT-play-offs tegen Heroes Den Bosch
Donar in halve finale BNXT-play-offs tegen Heroes Den Bosch © JK Beeld
Na een thriller in MartiniPlaza zondagmiddag kan Donar zich nog altijd plaatsen voor de finale van de BNXT-play-offs. Na een zeer matige eerste helft, kwamen de Groningers sterk terug in het tweede bedrijf tegen Heroes Den Bosch: 68-68.
Donar kende een rampzalig begin tegen Den Bosch. Na twee driepunters van de volledig vrij gelaten Austin Price en een open verdediging, hadden de Bosschenaren na twee minuten basketbal al een flinke marge te pakken: 0-10. Donar herpakte zich na een time-out wel, maar kreeg geen vat op de Brabanders: 13-22.
Samenvatting Donar - Heroes

Achterstand

In het tweede kwart veranderde het spelbeeld niet, tot de laatste minuten. De Groningers legden veel energie in het spel en kregen het publiek achter zich. Nadat Leon Williams de achterstand terugbracht tot vijf punten, zag Heroes-coach Erik Braal de noodzaak tot een time-out. Mede door een schitterende driepunter van Heroes-point guard Edon Maxhuni was de stand bij rust 29-38.

Spektakel na rust

Henry Caruso opende na rust een Gronings offensief met een mooie driepunter. Donte Thomas imiteerde zijn landgenoot door even zo stijlvol voor drie punten te tekenen. Na een score van Leon Williams bedroeg de achterstand nog maar vier punten. Austin Luke (driepunters) en Donte Thomas (dunk) kregen het publiek op de banken in MartiniPlaza.
Donte Ingram bracht Donar met een lay-up voor het eerst op voorsprong met nog twee minuten te gaan in het tweede kwart. Na drie kwarten was de stand gelijk: 55-55.
Statistieken Donar
Topscorer: Donte Thomas (13)
Assists: Donte Ingram (3)
Rebounds: Thomas Koenis (9)
Driepunters: 8/32 (25%)

Spanning in Plaza

Waar Donar de boventoon voerde in het derde kwart, nam Den Bosch het initiatief in de eindfase. Den Bosch had al gauw een marge van vijf punten te pakken, maar Donar toonde opnieuw veerkracht. Met nog een ruime minuut op de klok namen de Groningers de leiding via een driepunter van Marquis Addison en een dunk van Donte Ingram. Via een schot van Austin Price kwam Den Bosch weer langszij.
Met nog zestien seconden op de klok had Donar met een laatste aanval de kans om de overwinning binnen te slepen. De laatste poging van Leon Williams stuiterde van de ring, waardoor beide ploegen met een gelijke stand het tweede duel in zullen gaan: 68-68.

Beslissing

Komende dinsdag valt de beslissing in Den Bosch. Om 20.00 uur speelt Donar in De Maaspoort het tweede duel tegen de landskampioen. De andere halve finale gaat tussen het Belgische Filou Oostende en rivaal ZZ Leiden. Het eerste duel eindigde in 84-82 voor de Leidenaren.