112-nieuws dinsdag 7 juni: Woningoverval in Delfzijl, vechtpartij azc en woningbrand in Hoogezand

De scooter die op de grond ligt bij de Oostersluis in Stad
De scooter die op de grond ligt bij de Oostersluis in Stad © Patrick Wind/112 Groningen
In dit liveblog houden we je deze dinsdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
De nieuwste gebeurtenis lees je bovenaan.

21.54: Aanhouding na vechtpartij in azc Delfzijl

Op het asielzoekerscentrum aan de Zwet in Delfzijl is dinsdagavond een 34-jarige man uit Delfzijl aangehouden na een vechtpartij.

19.53: Woning overval in Delfzijl

Drie onbekende personen hebben dinsdagavond aan de Singel in Delfzijl een woning overvallen. Rond kwart voor zeven drong het drietal de woning binnen, waar op dat moment één persoon aanwezig was

17.07: Bedrijfspand in Veendam gesloten vanwege hennepkwekerij

Burgemeester Berry Link van Veendam heeft een bedrijfspand aan het Beneden Oosterdiep in de Parkstad voor twaalf maanden gesloten. In het pand is door de politie een hennepkwekerij met meer dan 750 planten ontdekt. Lees hier het volledige artikel.

16.31: Politie zoekt getuigen van aanrijding bij Pinksterfeesten

Politie Ommelanden Noord zegt op Facebook op zoek te zijn naar getuigen van een aanrijding bij de Pinksterfeesten in Delfzijl. Die aanrijding zou onderdeel zijn van een achtervolging, waarbij de verdachte ook achteruit op de politie in reed. Lees hier het hele artikel.
De witte auto met Pools kenteken werd door een politieauto tot stoppen gedwongen
De witte auto met Pools kenteken werd door een politieauto tot stoppen gedwongen © ProNews

14.54: Auto en scooter botsen op Damsterdiep

Ter hoogte van de Oostersluis in stad Groningen, op de kruising tussen het Damsterdiep en de Oostersluisweg zijn een automobilist en een scooterrijder met elkaar in botsing gekomen. De laatste is gecontroleerd door ambulancepersoneel. De weg is tijdelijk afgesloten.
Omstanders ontfermen zich over de aangereden scooterbestuurder
Omstanders ontfermen zich over de aangereden scooterbestuurder © Patrick Wind/112 Groningen

11.34: Woningbrand in Hoogezand

In de Hoofdstraat in Hoogezand woedt een brand in een woning. Vanwege de brand is een groot deel van de naastgelegen Noorderstraat afgesloten. Lees in dit aparte bericht meer.

11.18: Gaslek door werkzaamheden in Midwolda

Bij werkzaamheden aan de Niesoordlaan in Midwolda is een gasleiding geraakt. Na de aanwezigheid van politie en brandweer is Enexis opgeroepen om de gaslekkage te repareren.
Brandweer is aanwezig bij het gaslek in Midwolda
Brandweer is aanwezig bij het gaslek in Midwolda © Noordernieuws