Nienoord Spoorwegen winnaar van Leefbaarheidsprijs Westerkwartier

Ronald Smits van Nienoord Spoorwegen, links burgemeester Ard van der Tuuk
Ronald Smits van Nienoord Spoorwegen, links burgemeester Ard van der Tuuk © Jan Been/RTV Noord
Nienoord Spoorwegen is dinsdagavond uitgeroepen tot winnaar van de Leefbaarheidsprijs 2022 van de gemeente Westerkwartier. De winnaar werd bekendgemaakt tijdens Summerproat, de opvolger van de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Westerkwartier.
De bijeenkomst werd voor de tweede keer gehouden en dat gebeurde op Landgoed Nienoord in Leek.
Dorpsbelangen Lutjegast en de Carbidboys uit Zevenhuizen waren de andere genomineerden voor de prijs. Zij wonnen de tweede en derde prijs. Burgemeester Ard van der Tuuk reikte de prijzen uit. Nienoord Spoorwegen kreeg een cheque van vijfhonderd euro, de beide andere wonnen respectievelijk 300 en 200 euro.

Waardering

De jury roemde de jarenlange inzet van de vrijwilligers van het modelspoor. Onlangs nog vierden zij de opening van een nieuw station en de uitbreiding van het spoor en inmiddels wordt er gewerkt aan een verdere verlenging van het spoor.
Ronald Smits van Nienoord Spoorwegen was hogelijk verbaasd dat de hoofdprijs naar zijn organisatie ging. ‘We vonden het al bijzonder dat we op de longlist stonden en we waren helemaal verrast dat we een van de drie genomineerden waren. Als je dan wint, is dat dan natuurlijk fantastisch. Daar spreekt waardering uit voor het vele werk dat we met zijn allen verzetten.’