112-nieuws woensdag 8 juni: Auto botst op slagboom en dakbrand in Ebbingestraat

De auto kwam tegen de brug tot stilstand
De auto kwam tegen de brug tot stilstand © Noordernieuws
In dit liveblog houden we je deze woensdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
De nieuwste gebeurtenis lees je bovenaan.

18.08 Auto botst op slagboom bij brug Winschoten

Op de Kloosterbrug in Winschoten is woensdagavond een automobilist tegen een slagboom aangereden. De bestuurder vloog vermoedelijk uit de bocht en kwam tegen de brug tot stilstand. De auto raakte bij het ongeval zwaar beschadigd.
De bestuurder is in een ambulance nagekeken op eventuele verwondingen, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De auto is inmiddels weggesleept door een bergingsbedrijf.
Zowel de slagboom als de auto liepen schade op
Zowel de slagboom als de auto liepen schade op © Noordernieuws

17.15: Plantsoenbrug in Stad bezaaid met bierkratten

Op de Plantsoenbrug aan de rand van het Noorderplantsoen zijn meerdere bierkratten omgevallen. Een aantal mensen is met vuilniszakken en bezems aan de slag om de glasscheren van kapotte flesjes op te ruimen.
De glasscherven worden opgeruimd
De glasscherven worden opgeruimd © Patrick Wind/112 Groningen

13.00: Dakbrand in Nieuwe Ebbingestraat in Stad snel geblust

De brandweer kreeg woensdagmiddag om 13:00 uur de melding van een 'mogelijke dakbrand' aan de Nieuwe Ebbingestraat in de stad Groningen. Vanwege de dichte bebouwing was uit voorzorg opgeschaald naar middelbrand. Bij aankomst van de brandweer bleek de brand echter al geblust.

12.25: Man aangehouden voor verboden (nep)vuurwapenbezit

De politie Groningen heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een 47-jarige man uit Groningen aangehouden voor verboden (nep)vuurwapenbezit. De politie kreeg een melding dat een man over straat liep met een vuurwapen in zijn broeksband. Agenten troffen de man vervolgens in een woning aan, met het vuurwapen nog steeds in de broeksband. Onderzoek wees volgens de politie uit dat het om een nepvuurwapen ging, dat in beslag is genomen.

03.50: Autobrand aan Boerhaavelaan in Stad

Om kwart voor vier vanochtend werd de brandweer opgeroepen voor een autobrand aan de Boerhaavelaan in de stad Groningen. Hoewel de brandweer snel ter plaatse was kon niet worden voorkomen dat de auto, die stond geparkeerd, volledig in de as werd gelegd. De oorzaak van de brand wordt onderzocht.
De autobrand aan de Boerhaavelaan in Stad
De autobrand aan de Boerhaavelaan in Stad © ProNews

03.00: Auto brandt uit aan Hoofdweg in Finsterwolde

De brandweer kreeg rond 3:00 uur de melding van een autobrand aan de Hoofdweg in Finsterwolde. Bij aankomst stond het bestelbusje al volledig in lichterlaaie. De brandweer kon dan ook niet voorkomen dat het voertuig volledig uitbrandde. De politie onderzoekt de oorzaak van de brand.
De auto brandde volledig uit
De auto brandde volledig uit © Noordernieuws