112-nieuws van donderdag 9 juni: Meisje zit klem, automobilist rijdt door en kogel in boekhandel

Hulpdiensten ter plaatse in Zevenhuizen
Hulpdiensten ter plaatse in Zevenhuizen © Noordernieuws
In dit liveblog houden we je deze donderdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
De nieuwste gebeurtenis lees je bovenaan.

19.10: Automobilist rijdt door bosschages in Zevenhuizen, twee gewonden

Bij een eenzijdig verkeersongeval aan de Haspel in Zevenhuizen zijn donderdagavond twee personen gewond geraakt. Een auto met meerdere inzittenden raakte van de weg, reed door een bosschage, en kwam vervolgens op een parkeerplaats tot stilstand.
Daarbij werd ook nog een andere auto beschadigd. Twee inzittenden raakten gewond en werden overgebracht naar het ziekenhuis.

15.25: Kogel gevonden in boekhandel Overwinningsplein in Stad

De politie is op zoek naar meer informatie over wie er in de nacht van zondag 29 op maandag 30 mei rond 2.10 uur heeft geschoten op de boekhandel aan het Overwinningsplein in stad Groningen. Gesprekken met getuigen en camerabeelden leverden op dit moment niks op. Lees hier het hele bericht.
De boekwinkel aan het Overwinningsplein in Groningen
De boekwinkel aan het Overwinningsplein in Groningen © Patrick Wind/ 112 Groningen

14.35: Meisje zit klem met voet tussen de spaken, brandweer brengt redding

Een meisje is donderdagmiddag ter hoogte van de Jumbo aan de Wending in Delfzijl met haar voet vast komen te zitten tussen de spaken van haar fiets.
Omstanders schoten te hulp, maar de brandweer moest er uiteindelijk aan te pas komen om het meisje te bevrijden. Nadat dat was gelukt is het meisje met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Over de aard van haar letsel is niets bekend.
Met man en macht wordt geprobeerd het meisje te bevrijden
Met man en macht wordt geprobeerd het meisje te bevrijden © ProNews

12.40: Vermiste jongen uit Stad weer terecht

De gisteren verdwenen vermiste jongen uit stad Groningen is inmiddels weer aangetroffen.

9.40: Automobilist rijdt door na aanrijding in Stadskanaal

Na een aanrijding tussen een auto en een fietser op de Poststraat in Stadskanaal donderdagmorgen, is de bestuurder van de auto doorgereden.
Een getuige zette de achtervolging in en wist de automobilist terug te halen. Mogelijk heeft die niets gemerkt van het ongeluk. De fietser is naar het ziekenhuis gebracht.
Het ongeluk aan de Poststraat in Stadskanaal
Het ongeluk aan de Poststraat in Stadskanaal © Van Oost Media

6.45: Jongen uit Stad vermist

Een 16-jarige jongen uit de stad Groningen wordt sinds woensdag (gisteren) vermist. Middels een Burgernetmelding vraagt de politie naar hem uit te kijken.
De jongen is voor het laatst gezien op sportpark De Weijert aan het Boutenspad in Stad. Hij is 1.90 meter lang, heeft halflang krullend haar en draagt een groene jas.