Hele dag minder treinen op drie Arriva-trajecten vanwege personeelstekort (update)

Een Arriva-trein
Een Arriva-trein © Arie Hut/RTV Noord
Door een tekort aan beschikbaar personeel rijden er tot donderdagavond acht uur minder treinen tussen Groningen en de Eemshaven, Groningen en Delfzijl en tussen Groningen en Bad Nieuweschans.
De extra reistijd bedraagt een half uur.

Welke treinen vallen uit?

Vandaag, donderdag 9 juni, vervallen de volgende ritten:

Groningen-Delfzijl

Tussen Groningen en Delfzijl vervallen de ritten vanuit Groningen om 13:18 uur en 17:18 uur en vanuit Delfzijl om 14:00 uur en 18:00 uur.

Groningen-Eemshaven

Tussen Groningen en Eemshaven vervallen de ritten vanuit Groningen om 13:22 uur en 15:22 uur en vanuit de Eemshaven om 14:19 uur en 16:19 uur.

Groningen-Winschoten

Tussen Groningen en Winschoten vervallen de ritten vanuit Groningen om 14:47 uur en 17:47 uur en vanuit Winschoten om 16:10 uur en 19:10 uur.
Morgen, vrijdag 10 juni, vervallen mogelijk ook ritten. Welke dat zijn, is nog onbekend.

Ziekte en opleiding

Vorige week zaterdag schrapte Arriva ook één trein per uur op bepaalde ritten. De vervoerder zei toen: ‘We hebben de afgelopen tijd te maken met een beperkte beschikbaarheid van ons personeel en vinden het vervelend dat de reizigers ongemak ervaren door het uitvallen van treinen.' Het personeelsgebrek komt volgens Arriva door 'een combinatie van aanhoudend ziekteverzuim, zomerverlof, herinstructie- en inhaalopleidingen en examens'.

Ontevredenheid

Volgens vakbond VVMC loopt het personeel ook weg bij Arriva uit ontevredenheid. Werknemers zouden overstappen naar de NS omdat dat bedrijf betere arbeidsvoorwaarden heeft en meer aandacht voor het personeel.
Update: Dit bericht is aangepast nadat Arriva bekendmaakte welke treinen donderdag niet rijden.