Voor onbepaalde periode minder Arriva-treinen op zaterdag

Een trein van Arriva
Een trein van Arriva © Nathan Vos/Flickr Creative Commons/Beeldbewerking RTV Noord
Arriva past vanaf komend weekend op zaterdag de dienstregeling aan op drie treintrajecten in onze provincie. Hoe lang deze aangepaste dienstregeling op zaterdag gaat gelden, is onbekend.
Het gaat om de trajecten Leeuwarden-Groningen, Groningen-Delfzijl en Groningen-Veendam. Daar rijdt per uur één trein minder. Volgens Arriva zijn deze aanpassingen nodig om het tekort aan personeel op te vangen.

Volle treinen

Arriva adviseert klanten buiten de spitsuren te reizen, omdat de treinen die wel rijden mogelijk drukker zijn.

De nieuwe dienstregeling

De aangepaste dienstregeling op zaterdag ziet er als volgt uit:

Leeuwarden – Groningen

• Tussen Groningen en Leeuwarden vervalt één sneltrein per uur. De sneltrein met de stop in Zuidhorn en Feanwâlden rijdt niet. Dit zijn de ritten van .09 vanuit Groningen en .47 uur vanuit Leeuwarden.
• Tussen Zuidhorn en Groningen vervallen zaterdagavond de volgende ritten:
Vanuit Groningen 20.24 uur, 21.24uur en 22.24 uur en vanuit Zuidhorn 20.57 uur, 21.57 uur en 22.57 uur.

Groningen - Delfzijl

• Tussen Groningen en Delfzijl vervalt één trein per uur. Dit zijn de ritten van .48 uur vanuit Groningen en de ritten van .30 uur vanuit Delfzijl.

Groningen - Veendam

• Tussen Groningen en Veendam vervalt één trein per uur. Dit zijn de ritten van .59 uur vanuit Groningen en de ritten van .32 uur vanuit Veendam.
De aangepaste dienstregeling is zichtbaar in de reisplanner van Arriva.

Probleem speelt al vier maanden

Het personeelsprobleem bij Arriva blijft maar voor uitval van ritten zorgen. Eind februari dit jaar wees de treinvervoerder nog naar coronabesmettingen als oorzaak. Daarna bleken de problemen structureler: al sinds maart rijden voortdurend minder treinen op de trajecten in het noorden.