Afgelopen | Donar verliest van Leiden: 72-75

Koenis scoort
Koenis scoort © JK Beeld
It's Donar time! Wie had dit verwacht een maand geleden? Donar in de finale van de BNXT play-offs. Na het verslaan van Limburg United, Antwerpen, Mechelen en Heroes Den Bosch, vormt ZZ Leiden de laatste horde op weg naar het eremetaal. Kunnen de Groningers het eerste duel winnen in deze dubbele confrontatie? Bekijk onze livestream vanaf 20.00 uur.
Donar bereikte de finale door over twee duels met een punt verschil af te rekenen met landskampioen Heroes Den Bosch. Na een gelijke stand in MartiniPlaza (68-68), werd het dinsdagavond 100-101 in Den Bosch.

Lange weg

In de reguliere Nederlandse competitie eindigde Donar op de derde plaats. In de Elite Gold, met de op papier zeer sterke Belgische opponenenten, werd Donar na vijf zeges en vijf nederlagen eveneens de derde Nederlandse club, achter ZZ Leiden (eerste) en Heroes Den Bosch (tweede).
In de Nederlandse play-offs strandden de Groningers in de halve finale tegen Heroes Den Bosch (0-3). In het bekertoernooi ging het de mannen van coach Matthew Otten beter voor de dag. In de finale van de beker was Donar wel te sterk voor de Bosschenaren. In totaal speelde Donar maar liefst veertien play-off wedstrijden om de eindronde van de BNXT play-offs te bereiken.

De tegenstander

ZZ Leiden kende niet alleen sterke Europese campagne, maar deed ook dichter bij huis goede zaken. In de halve finale van de BNXT play-offs versloeg Leiden de gedoodverfde favoriet: Filou Oostende, al elf seizoenen lang de kampioen van de zuiderburen.
De selectie van ZZ Leiden kent meerdere winnaars van individuele prijzen dit seizoen. Center Asbjørn Midtgaard werd verkozen tot Meest Waardevolle Speler op de Nederlandse velden, Worthy de Jong werd gekroond tot beste Nederlandse basketballer en beste verdediger, waar coach Geert Hammink zich de beste Basketbal-coach van ons land mag noemen.

Livestream

De eerste finalewedstrijd tussen Donar en ZZ Leiden is live te bekijken via onze stream. Vanaf 20.00 uur wordt het commentaar verzorgd door verslaggever Karel-Jan Buurke en analist Anjo Mekel. De tweede en beslissende wedstrijd is zaterdagavond om 20.00 uur in Leiden.