Horeca tegen megascherm in binnenstad voor WK Voetbal

GRONINGEN - Horecaondernemers voelen niets voor een groot scherm in de binnenstad van Groningen om massaal naar het WK Voetbal te kijken. Sommige andere grote steden hebben al zo'n megascherm.
Nu voor Oranje de finale in zicht komt, gaan er stemmen op voor een megascherm op de Grote Markt. De horecaondernemers zijn daar tegen, omdat ze veel geïnvesteerd hebben in tv-schermen in hun eigen zaak. Bovendien zijn ze bang voor ongeregeldheden in het centrum.

Plan Van Gelder

Ondertussen heeft evenementenorganisator Nathan van Gelder zich gemeld bij de gemeente Groningen. Hij denkt dat de Stadjers zondag bij de WK-finale wel zin hebben in een feest op de Grote Markt of Vismarkt. Van Gelder zegt binnen 24 uur een horecadorp met een groot tv-scherm neer te kunnen zetten. Hij hoopt zo snel mogelijk toestemming te krijgen van burgemeester Peter Rehwinkel.

Reactie Rehwinkel

Burgemeester Rehwinkel zegt geen bezwaar te hebben tegen een groot scherm mits alles goed is geregeld. Dat betekent dat er beveiliging aanwezig moet zijn en dat het financieel rond is. De gemeente wil zelf niets betalen. Volgens Rehwinkel zou zo'n groot scherm het best geplaatst kunnen worden in de Euroborg, Martiniplaza of op de drafbaan.