112-nieuws vrijdag 10 juni: Brandje in Stad, overleden persoon in Diepenring en gaslek in Delfzijl

Hulpdiensten in de weer met de betonschaar
Hulpdiensten in de weer met de betonschaar © Venema Media
In dit liveblog houden we je deze vrijdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
De nieuwste gebeurtenis lees je bovenaan.

22.55: Opnieuw komt meisje met voet vast te zitten tussen de spaken

Op de Van der Duyn van Maasdamstraat in Hoogezand is vrijdagavond een meisje met haar voet vast komen te zitten tussen de spaken van haar fiets. Brandweer en politie moesten er aan te pas komen om haar met behulp van een betonschaar te bevrijden.
Het is al voor de tweede keer binnen twee dagen dat een meisje in de spaken van haar fiets klem komt te zitten. Donderdag gebeurde dat in Delfzijl. Ook daar moest de brandweer redding brengen.

19.00: Politie vindt lichaam overleden persoon in water bij Herebrug in Stad

Rond 19:00 uur kwam bij de politie de melding binnen dat bij de Herebrug in de stad Groningen een persoon in het water aan de Ubbo Emmiussingel zou liggen. Anderhalf uur later kon de politie bevestigen dat het inderdaad om het lichaam ging. 'We zullen onderzoek doen naar de identiteit van de persoon en hoe deze om het leven is gekomen', aldus de politie.
Politie zoekt bij de Herebrug in Stad naar ene persoon te water
Politie zoekt bij de Herebrug in Stad naar ene persoon te water © Patrick Wind/112Groningen

17.15: Kop-staart botsing in Surhuisterveen

Drie auto's hebben flinke schade opgelopen na een kop-staart botsing op de Scheiding (N358) bij Surhuisterveen. Door het ongeval stond het verkeer in beide richtingen vast.
De politie is ter plaatse gekomen. In ieder geval één voertuig is door een bergingsbedrijf afgevoerd. Ook is er een fiets, die achterop een fietsenrek stond, beschadigd geraakt.
Een bergingsbedrijf is ter plaatse
Een bergingsbedrijf is ter plaatse © Noordernieuws

14.50: Delfzijlster hoort gesis tijdens klussen, brandweer draait gaskraan dicht

Na een melding van een mogelijk gaslek is de brandweer vrijdagmiddag uitgerukt naar een woning aan het Oslofjord in Delfzijl.
De bewoner van het huis had tijdens het klussen gesis gehoord. Hij belde 112 en waarschuwde de buren.
De brandweer heeft de hoofdkraan dichtgedraaid en de woning geventileerd.
De brandweer aan het Oslofjord in Delfzijl
De brandweer aan het Oslofjord in Delfzijl © ProNews

11.50: Brand in tl-bak aan de Sloep in Stad

De brandweer was vrijdagochtend ter plaatse aan de Sloep in Groningen. Daar zou een brand zijn ontstaan in een tl-bak. De brandweer had de brand snel onder controle en kon tijdig weer inrukken.
De brandweer ter plaatse aan de Sloep
De brandweer ter plaatse aan de Sloep © Persbureau Meter

06.45: 'Enorme hoeveelheid softdrugs' en 'grote som geld' gevonden in auto

De politie heeft donderdagmiddag de bestuurder van een auto en drie inzittenden aangehouden. Dat meldt de politie op social media.
Nadat de auto op de Groningse ringweg aan de kant was gezet, roken agenten een hennepgeur. Binnen troffen ze een 'enorme hoeveelheid softdrugs' en 'een grote som geld' aan.