Koerier is op tijd, Hans Hateboer traint in THOS-shirt bij Nederlands Elftal (update)

Hans Hateboer traint mee in het shirt van THOS
Hans Hateboer traint mee in het shirt van THOS © KNVB
Het had wat voeten in de aarde, maar Hans Hateboer droeg deze vrijdag het shirt van THOS bij het Nederlands Elftal. Hij begon als jongetje bij de club uit Beerta. Het had echter niet veel gescheeld, of het shirt was niet op tijd aangekomen.
Volgens Jaap Smeins van de club, heeft de koerier de shirts om half negen vrijdagochtend opgehaald, om ze naar Zeist te brengen. 'Er was een misverstandje', legt Smeins vrijdagochtend om kwart over zeven uit op Radio Noord.

Nationale Voetbaldag

De spelers van Oranje doen mee aan Nationale Voetbaldag en dragen tijdens de warming-up van de training voor het duel met Polen het shirt van de amateurclub waar ze als klein voetballertje ooit de eerste stappen op het voetbalveld zetten.

Jeugdshirt opgestuurd

'We hadden wel een shirt opgestuurd, maar dat was een shirtje van de jeugd. Er mocht ook geen reclame op staan, alleen het logo. Ons derde elftal heeft die shirts wel, maar wij wisten niet anders dan dat we een jeugdshirt moesten opsturen', zegt Smeins.
Een jonge Hans Hateboer in het shirt van THOS
Een jonge Hans Hateboer in het shirt van THOS © Eigen foto

Pakketje nog niet aangekomen

'Maar toen in de media verscheen dat spelers van het Nederlands elftal in hun amateurshirt gingen trainen, kreeg ik al van alle kanten berichten. Ik heb in allerijl twee op de post gedaan eergisteren, maar die zijn blijkbaar nog niet aangekomen. Dus nu brengt een koerier ze naar Zeist.'
Eind goed al goed, want op onderstaande tweet van Voetbal International is te zien dat Hateboer in het juiste shirt op het veld staat.