Werkstraf voor veroorzaken ernstig ongeval

© Martin Nuver/112groningen
GRONINGEN - Een 22-jarige man uit Tynaarlo is voor het veroorzaken van een ernstig ongeval in de stad Groningen veroordeeld tot een werkstraf van 20 uur. De jonge automobilist verleende vorig jaar zomer op de Pleiadenlaan geen voorrang aan een taxichauffeur, waardoor een zwaar ongeval onstond.
De taxichauffeur had zijn gordel niet om en werd door de klap uit zijn auto geslingerd. Hij raakte onder meer gewond aan zijn milt, long en rug.
Volgens de rechter is het niet makkelijk om goed in kaart te brengen wat er precies is gebeurd. Alle betrokkenen raakten bewusteloos door de klap en en werden afgevoerd naar het ziekenhuis. Zij kunnen zich dan ook niets meer herinneren van het voorval. Volgens getuigen reed de taxi veel te hard.
Omdat de automobilist uit Tynaarlo simpelweg voorrang had moeten verlenen, is hij volgens de rechter uiteindelijk schuldig. De rechter legde wel een lage straf op omdat hij meent dat de automobilist zijn straf grotendeels al heeft gehad. De man raakte zelf ook gewond, lag een week in het ziekenhuis en heeft al zes maanden zonder rijbewijs gezeten