Staghouwer ontloopt confrontatie met protesterende boeren

Henk Staghouwer
Henk Staghouwer © ANP/Beeldbewerking RTV Noord
Een klein groepje van zo'n vijf boeren heeft geprotesteerd bij een werkbezoek van minister van Landbouw Henk Staghouwer, aan een boerenbedrijf in Snelrewaard (Utrecht). Toen de protesterende boeren arriveerden, was de Groninger net weg.
Het gebeurde rond 19.00 uur. Volgens De Telegraaf was er door boeren een oproep gedaan om Staghouwer klem te rijden. Toen de boeren arriveerden, waren er nog wel ambtenaren van het ministerie van Landbouw bij het bedrijf. De betogende boeren probeerden het terrein af te zetten. Na een gesprek konden de ambtenaren alsnog vertrekken.

Stikstofbeleid

Op meer plekken wordt vrijdag gedemonstreerd door de boeren tegen het stikstofbeleid. Bij het huis van minister Christianne van der Wal (Natuur en Stikstof) demonstreren tientallen boeren met tractoren.
Het kabinet maakte eerder op de dag bekend dat de stikstofuitstoot van boeren in grote delen van het land flink omlaag moet. Dat is nodig voor het herstel van de natuur. Dat zal in sommige gebieden het einde van boerenbedrijven betekenen.