112-nieuws zaterdag 11 juni: 'Zeer grote brand' in Stad, zwaargewonde motorrijder in Winsum

De brand vanuit de lucht bij Meerstad
De brand vanuit de lucht bij Meerstad © ProNews
In dit liveblog hielden we je zaterdag 11 juni op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
De nieuwste gebeurtenis lees je bovenaan.

20.30: 'Zeer grote brand' in bedrijfspand in Stad

In een bedrijfspand op industrieterrein Euvelgunne in de stad Groningen, is zaterdagavond brand uitgebroken. De brandweer schaalde vrij snel op naar 'zeer grote brand.'

20.20: Zwaargewonde bij aanrijding tussen motor en trekker

Bij een aanrijding met een trekker, is zaterdagavond op de Schouwerzijlsterweg bij Winsum een motorrijder zwaar gewond geraakt. De aanrijding vond rond 20:20 uur plaats. Ook de traumahelikopter is ter plaatse.
Hulpdiensten in Winsum
Hulpdiensten in Winsum © ProNews

17.35: Motorrijder gewond bij aanrijding met brommobiel in Finsterwolde

Op de Ekamperweg (N967) bij Finsterwolde, is zaterdagmiddag een zogenoemde Microcar in botsing gekomen met een motorrijder. De laatste raakte daarbij gewond. Over de aard van de verwondingen is niets bekend. Hoe de aanrijding kon gebeuren wordt onderzocht.
Motorrijder en Microcar botsen in Finsterwolde
Motorrijder en Microcar botsen in Finsterwolde © 112Groningen

11.25: Ovenbrand bij buurtcentrum Vinkhuizen

In buurtcentrum De Goudvink aan de Goudlaan in de Groninger stadswijk Vinkhuizen is een brand uitgebroken in een oven. Daarbij zijn geen gewonden gevallen, volgens een 112-fotograaf in de buurt. Na de brand werd het pand ontruimd. De brandweer doet een controle.
De brandweer doet een controle na de ovenbrand in het buurtpand
De brandweer doet een controle na de ovenbrand in het buurtpand © Patrick Wind/ 112 Groningen

10.50: Politie houdt verdachte aan na mishandeling in Delfzijl

In een woning aan de Skagerrak in Delfzijl heeft vrijdagavond een mishandeling plaatsgevonden. Daarbij is een slachtoffer met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. Na een zoekactie met een Burgernet-melding, hield de politie later in de nacht een verdachte aan.
Ambulance en politie aanwezig in de Skagerrak in Delfzijl
Ambulance en politie aanwezig in de Skagerrak in Delfzijl © ProNews

10.00: Man met mes gestoken bij uitgaan in Winschoten

Op het Marktplein in Winschoten is rond half vier zaterdagochtend een 61-jarige man uit Groningen gewond geraakt, nadat hij meerdere keren werd gestoken. Dezelfde ochtend nog is een 18-jarige man uit Sappemeer aangehouden voor betrokkenheid bij de steekpartij. De politie zoekt nog een andere verdachte. De mannen zouden in conflict zijn gekomen bij de ingang van een café aan het plein. Lees het hele bericht hier.
Politieauto's bij het café aan het Marktplein in Winschoten
Politieauto's bij het café aan het Marktplein in Winschoten © Noordernieuws

09.45: Politie sluit misdrijf uit bij overleden persoon Herebrug

De politie gaat niet uit van een misdrijf bij de persoon die gisteren werd gevonden in het water bij de Herebrug in Stad. De identiteit van de persoon is volgens de politie lastig te achterhalen en nog altijd onbekend.