43-jarige motorrijder overleden na aanrijding met trekker in Winsum (update)

Hulpdiensten in Winsum
Hulpdiensten in Winsum © ProNews
De motorrijder die zaterdagavond in botsing kwam met een trekker op de Schouwerzijlsterweg in Winsum, is overleden. Het gaat om een 43-jarige man uit de gemeente Midden-Groningen, meldt de politie op zondagochtend.
Het ongeval vond rond 20:20 uur plaats. Vanwege de ernst van het ongeluk werd 'zowel een ambulance als het Mobiel Medisch Team werd opgeroepen om medische ondersteuning te verlenen', aldus een politiewoordvoerder.
Inmiddels is bekend dat de motorrijder daarbij om het leven is gekomen.

Op zoek naar andere motorrijder

De politie doet nog onderzoek naar de oorzaak van de aanrijding en zoekt daarbij getuigen. In het bijzonder is ze op zoek naar één persoon:
'Vrij kort voor het incident was er nog een motorrijder in de buurt. Dat kan een belangrijke getuige zijn en die willen we graag spreken. De persoon had vermoedelijk een donker leren pak en zat op een zogenoemde naked bike, van we denken het merk Triumph. Die kan belangrijke informatie hebben over het ongeluk. Maar ook andere mensen die iets hebben gezien, horen we graag.'
Update 10.29 uur: dit artikel is bijgewerkt met de informatie dat de motorrijder om het leven is gekomen, en met de getuige-oproep van de politie.