Brandweer waarschuwt voor troep na brand industrieterrein Euvelgunne

De brand die zaterdagavond woedde bij een ijzerhandel aan de Emdenweg
De brand die zaterdagavond woedde bij een ijzerhandel aan de Emdenweg © 112Groningen
De brandresten die zijn neergestreken na de grote brand op industrieterrein Euvelgunne in stad Groningen zaterdagavond en -nacht, kunnen opgegeten worden door dieren. Daarvoor waarschuwt de brandweer op Twitter.
Volgens de brandweer zijn de brandresten, waaronder vooral isolatiemateriaal, in een gebied tot aan Meerstad overgewaaid. Het gebied wordt op een kaart aangegeven.
In algemene opruimtips moedigt de Veiligheidsregio bewoners aan om zelf materiaal op te ruimen. 'Je kunt de roetdeeltjes zelf opruimen en met veel water wegspoelen.' Ook is het goed om alert te zijn op dieren die het materiaal kunnen opeten, zegt woordvoerder Jesse Mol. 'Ook omdat er paarden, koeien en schapen rondlopen in onderstaand gebied.'

Schade opnemen

Half tien zaterdagavond werd een NL Alert verstuurd over de brand die meerdere panden betrof, waaronder een loods van een ijzerhandel. De brand zorgde voor veel zwarte rook die tot aan de Eemshaven werd waargenomen.
Rond middernacht gaf de brandweer het sein brand meester, even voor 2.00 uur werd het NL Alert ingetrokken. Wel bleven brandweereenheden gedurende de nacht aanwezig voor nabluswerkzaamheden.
Inmiddels is ook Salvage ingeschakeld, een stichting die schade opneemt namens verzekeraars. Die gaat aan de slag met de schadeafhandeling. Hoeveel schade er is aan de panden en omgeving, is op dit moment niet bekend.