WK-finale mogelijk toch op groot scherm in Stad

GRONINGEN - Er komt mogelijk toch een megascherm in Groningen tijdens de WK-finale. Niet in het centrum, maar op het parkeerterrein voor de Euroborg.
Het scherm is een initiatief van Stadjer Geert Jan Schipper. Schipper zegt diverse sponsoren te hebben gevonden die het project mogelijk willen maken. Bij de gemeente is een vergunning ingediend, de verwachting is de gemeente donderdag of vrijdagochtend uitsluitsel geeft.

Winschoten/Leek/Stadskanaal

Ook in Leek, Winschoten en Stadskanaal komen schermen te hangen. In Winschoten komt het scherm te hangen op het Marktplein. Vier horecauitbaters hebben de handen ineengeslagen en plaatsen op het plein een scherm van 12 vierkante meter. De horeca aan het plein mag tot 4 uur open blijven die dag. In Leek komt een scherm te hangen in het openlucht-theater in de bossen van landgoed Nienoord. De WK-finale is daar te zien op een projectie van 20 vierkante meter. Voorafgaand wordt er in Leek een poging gedaan het record Vuvuzela-blazen te verbreken. Dit record staat nu op naam van de gemeente Hoogezand.