Veendam krijgt een ovonde en zo ziet hij eruit

Ontwerp van de ovonde aan het einde van de Sorghvlietlaan
Ontwerp van de ovonde aan het einde van de Sorghvlietlaan © Gemeente Veendam
De Sorghvlietlaan, een belangrijke toegangsweg naar het centrum van Veendam, krijgt een flinke metamorfose. Het meest opvallende element in de plannen is de ovale rotonde, ofwel ovonde, ter hoogte van het kantoor van Avebe. De ovonde zorgt voor een verbinding tussen het Westerdiep, de Kerkstraat en de Langeleegte.
De gemeente Veendam hoopt met de aanpassingen dat zowel de verkeersveiligheid als de doorstroming in het gebied wordt verbeterd. In onderstaande video legt de gemeente de plannen uit.
De nieuwe ovonde in Veendam: een uitlegvideo

Nieuw fietspad voor scholieren

Er komt een nieuw fietspad langs de noordkant van de Sorghvlietlaan. Het fietspad moet er voor zorgen dat er een veiliger route ontstaat voor de schoolgaande jeugd die gebruik maakt van het Leer- en sportpark (LSP). Verder wordt de beplanting langs de Sorghvlietlaan aangepast en komen er nieuwe bomen.
De beplanting langs de Sorghvlietlaan wordt aangepast
De beplanting langs de Sorghvlietlaan wordt aangepast © Gemeente Veendam

Bebouwing en parkeren

Rondom de ovonde komt ruimte voor bebouwing. Op de oude Meertenslocatie wordt inmiddels gebouwd aan de Vestepoort. Ook op het Arrivaterrein wordt ruimte gemaakt voor nieuwe bebouwing, maar daar moet de grond eerst nog worden gesaneerd. Verder wordt de parkeercapaciteit voor het centrum en zwembad Tropiqua uitgebreid. De brandweerkazerne krijgt een directe ontsluiting op de Sorghvlietlaan.
De herinrichtingswerkzaamheden starten vermoedelijk na de zomer.

Lees meer: