Groot scherm voor WK-finale van de baan in Stad

GRONINGEN - De kans dat er zondag in het Groninger Stadspark op een groot scherm naar de finale van het WK Voetbal kan worden gekeken, is kleiner dan ooit. De mogelijke organisatoren hebben zich allemaal teruggetrokken.
Gebrek aan geld is de belangrijkste reden van het niet doorgaan van het WK-feest. Twee ondernemers krijgen de financiering niet rond. Een derde had zich al eerder teruggetrokken, omdat hij het spektakel uitsluitend in de binnenstad wilde organiseren.

Verschillende locaties

De afgelopen dagen zijn verscheidene locaties genoemd voor het houden van een WK-feest. De Grote Markt en de Vismarkt vielen af wegens veiligheidsrisico's. Ook een idee voor een feest bij de Euroborg haalde het niet. De gemeente voelde wel wat voor het Stadspark. De organisatoren zouden dan geen huur hoeven te betalen, maar ondanks dat bleek het feest financieel niet haalbaar.

Elders wel schermen

In Winschoten, Leek en Stadskanaal komen wel schermen te hangen. De Winschoters kunnen gezamenlijk kijken op het Marktplein. In Leek komt het scherm te hangen in het openluchttheater bij landgoed Nienoord en Stadskanaal plaatst een scherm op het plein aan de Hoofdstraat.