FC Groningen in dubbele cijfers

HOOGEVEEN - FC Groningen heeft donderdagavond in een oefenwedstrijd voor het eerst in de voorbereiding de dubbele cijfers bereikt. In Hoogeveen werd zaterdaghoofdklasser HZVV met 13-0 verslagen.
Binnen tien minuten stond de ploeg van trainer Pieter Huistra al met 4-0 voor. Na een 6-0 ruststand belandde de teller uiteindelijk op 13-0. Nicklas Pedersen en Danny Menting waren topscorer met ieder drie treffers. Pedersen deed dit voor rust en Menting na de pauze. De overige doelpunten kwamen op naam van Dusan Tadic, Koen van de Laak, Maikel Kieftenbeld, Tim Keurntjes, Gonzalo Garcia, Femi en Jeroen Veldmate.
Voor 1.600 toeschouwers koos HZVV voor een aanvallende speelwijze. Hierdoor kreeg FC Groningen de nodige ruimte om te kunnen voetballen. De thuisploeg kreeg ondanks de positieve speelwijze geen enkele kans. In tegenstelling tot afgelopen zaterdag, toen Groningen in de tweede helft tegen het RWE Eemsmond regioteam slechts twee keer gescoord, ging dat in Hoogeveen veel beter. De zaterdag nog afwezige spelers Andreas Granqvist, Fredrik Stenman en Femi maakten hun eerste minuten van het seizoen.
Komende zaterdag speelt FC Groningen in Haren tegen FC Midtjylland uit Denemarken.