Dartende broer en zus uit Zevenhuizen vieren successen bij Dutch Open

Roos van der Velde met haar prijs
Roos van der Velde met haar prijs © RTV Noord
Jurjen van der Velde en Roos van der Velde hebben van zich laten spreken bij de Dutch Open Darts in Assen. De dartende broer en zus uit Zevenhuizen gingen met één titel aan de haal.
Roos pakte de hoofdprijs bij de meisjes. Ze besliste de finale met een uitgooi van dubbel 1 in de vijfde leg. Ze had er 34 pijlen voor nodig. De blijdschap was er niet minder door. Voor het podium volgde een omhelzing met Jurjen. In de ronden daarvoor veegde ze haar tegenstandsters met 3-1 van het bord.

'Dit wordt mijn dag'

'Ik ging er met heel veel zin heen. En stiekem zei ik al dit wordt mijn dag, en het werd mijn dag,' blikt Roos terug. Ze won er 125 euro mee. Het meisjestoernooi werd op zondag gespeeld. Op zaterdag kwam ze ook in actie bij de dames. Daar strandde ze in de tweede ronde. Achteraf was het een goede opwarmer voor wat nog komen ging.
Jurjen heeft zich de afgelopen jaren sterk ontwikkeld als darter. Inmiddels reist hij ook naar het buitenland om daar toernooien te spelen. In Assen schopte het tot de laatste acht bij in het herentoernooi. Hij verloor in de kwartfinale van de latere winnaar Jelle Klaassen. Na zijn uitschakeling kon hij in alle rust naar zus Roos kijken. 'Uiteraard ben ik trots. Ik heb tijdens de partij van Roos veel foto's gemaakt en de foto van onze omhelzing is veel gedeeld op social media.
Roos van der Velde wint Dutch Open

Dromen over mooie toekomst

Door haar overwinning kan Roos gaan dromen over een mooie toekomst. 'Het zou mooi zijn om ooit bij de PDC te spelen. Maar dat is nu nog zover weg. Ik moet blijven trainen en toernooitjes gooien. Wie weet gebeurt het ooit. Dat zou het allermooiste zijn.'