112-blog dinsdag 14 juni: Aanrijding in wasstraat en verdachte mishandelaars melden zich

In dit liveblog houden we je deze dinsdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
De nieuwste gebeurtenis lees je bovenaan.

16.50: Defecte magnetron zorgt voor rook in verzorgingshuis Oude Pekela

De brandweer is vanmiddag uitgerukt voor een melding van brand bij verzorgingstehuis Het Dokhuis aan de Raadhuislaan in Oude Pekela. Eenmaal ter plaatse bleek van brand bleek geen sprake, wel van rookontwikkeling. Een defecte magnetron was de boosdoener. Ontruiming van het pand bleek niet nodig te zijn.
Brandweerlieden voor het verzorgingstehuis Het Dokhuis in Oude Pekela
Brandweerlieden voor het verzorgingstehuis Het Dokhuis in Oude Pekela © Noordernieuws

16.40: Man verliest kenteken in wasstraat Stad en wordt tijdens zoektocht aangereden

In de autowasstraat aan de Osloweg in de stad Groningen is bij een ongeluk een man gewond geraakt. Volgens een getuige kwam de man er bij het verlaten van de wasstraat achter dat hij zijn kenteken aan de voorkant van zijn auto was verloren, waarna hij lopend de wasstraat betrad om de nummerplaat te zoeken. Daarbij zag hij een auto niet aankomen en raakte hij gewond aan zijn hoofd.
Het slachtoffer is ter plekke behandeld door ambulancepersoneel en hoeft niet mee naar het ziekenhuis. Medewerkers van de wasstraat hebben zijn kenteken weer aan zijn wagen geschroefd.

14.50: Automobilist schept fietser in Stad

Op het Zonland in de stad Groningen zijn vanmiddag een automobilist en een fietser frontaal met elkaar in botsing gekomen. De laatste raakte daarbij gewond en is door een ambulance meegenomen naar het ziekenhuis.
Over de aard van de verwondingen is niets bekend. De politie onderzoekt hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren.
Hulpdiensten aanwezig op het Zonland
Hulpdiensten aanwezig op het Zonland © Persbureau Groningen

14.00: Bestuurder van scooter gewond na botsing met auto in Stad

Op de Eendrachtskade Zuidzijde in de stad Groningen zijn een auto en een scooter met elkaar in botsing gekomen. De bestuurder van de scooter is daarbij gewond geraakt en door een ambulance meegenomen naar het ziekenhuis.
Over de ernst van de verwondingen is niets bekend. De politie doet onderzoek naar de aanleiding van het ongeval.
De politie en ambulance waren snel ter plaatse
De politie en ambulance waren snel ter plaatse © Patrick Wind/112 Groningen

13.55: Ook derde verdachte mishandeling meldt zich

De drie mannen die verdacht worden van mishandeling, hebben zich bij de politie gemeld. Een 25-jarige man uit Groningen werd in maart ernstig toegetakeld op de Oostersingel in de stad Groningen.

10.50: Auto's botsen op N33 bij Appingedam

Op de kruising van de Woldweg met de N33 bij Appingedam zijn dinsdagochtend twee auto's op elkaar gebotst. Er is een ambulance ter plaatse. Een deel van de weg is gestremd.
De auto's botsten op een kruising van de N33
De auto's botsten op een kruising van de N33 © Richard Degenhart/ProNews

10.40: Twee verdachten mishandeling melden zich

Twee mannen die verdacht worden van mishandeling, hebben zich bij de politie gemeld. Een derde verdachte wordt nog gezocht. Een 25-jarige man uit Groningen werd in maart ernstig toegetakeld op de Oostersingel in de stad Groningen. De politie deelde maandag camerabeelden van de drie mannen die worden verdacht van de mishandeling.

06.45: N361 is weer open

De N361 langs het Van Starkenborghkanaal bij Groningen is weer open, zegt een woordvoerder van de politie.

06.30: N361 bij spoorbrug Van Starkenborghkanaal afgesloten

Provinciale weg N361 is dinsdagochtend vroeg in beide richtingen afgesloten ter hoogte van de spoorbrug over het Van Starkenborghkanaal bij Groningen. Er is een ongeluk gebeurd. Verkeer dat van en naar de richting Adorp wil, moet omrijden.