FC Groningen oefent op 2 juli tegen PAOK Saloniki

Frank Wormuth, de nieuwe trainer  van FC Groningen, geeft aanwijzingen in de Euroborg
Frank Wormuth, de nieuwe trainer van FC Groningen, geeft aanwijzingen in de Euroborg © ANP
FC Groningen speelt op zaterdag 2 juli een oefenwedstrijd tegen PAOK Saloniki. De wedstrijd is op het sportpark van amateurvereniging WWNA in Wenum-Wiesel, nabij Apeldoorn.
PAOK Saloniki is de afgelopen drie seizoenen steeds als tweede geëindigd in de Griekse competitie en werd in het seizoen 2018/2019 kampioen.
De club uit Thessaloniki geldt samen met Olympiakos Piraeus en AEK Athene als een van de topclubs in Griekenland. PAOK is de oude club van ex-FC'ers Hedwiges Maduro en Danny Hoesen en op dit moment speelt de Nederlander Diego Biseswar in de Noord-Griekse havenstad.

Geen voorverkoop

De oefenwedstrijd tegen PAOK begint om 15:30 uur en wordt gespeeld met publiek. Supporters die het oefenduel willen bezoeken, kunnen een kaart kopen aan de kassa bij WWNA. Er is geen voorverkoop.

SC Loppersum, Hannover 96 en Osasuna

Het eerste moment om de selectie van FC Groningen van komend seizoen van dichtbij te zien is op vrijdag 24 juni. Dan oefent het team van Frank Wormuth bij en tegen SC Loppersum. De aftrap is om 19:00 uur.
Op maandag 4 juli, twee dagen na het oefenduel met PAOK Saloniki, vertrekt het eerste team van de FC Groningen naar Barsinghausen in Duitsland, waar het team een week het trainingskamp opslaat. Na de oefenwedstrijd tegen Hannover 96 op zaterdag 9 juli, reizen spelers en staf weer terug naar Groningen.
De oefencampagne wordt afgesloten op zaterdag 30 juli. De Trots van het Noorden trapt om 16:00 uur af in de eigen Euroborg tegen het Spaanse Osasuna, dat afgelopen seizoen in de middenmoot eindigde van de Primera Division.

Volendam eerst tegenstander van seizoen

FC Groningen start het seizoen op zondag 7 augustus thuis tegen nieuwkomer FC Volendam. Het speelschema voor het eredivisieseizoen 2022/2023 werd vandaag bekendgemaakt.
Voorlopig programma voorbereiding seizoen 2022/2023:
Vrijdag 24 juni, Loppersum: SC Loppersum – FC Groningen
Zaterdag 2 juli, Wenum-Wiesel: FC Groningen – PAOK Saloniki
Maandag 4 t/m zaterdag 9 juli, Barsinghausen (Duitsland), trainingskamp
Zaterdag 9 juli, Hannover: Hannover 96 – FC Groningen
Woensdag 13 juli, Veelerveen: V.V. Veelerveen – FC Groningen
Zaterdag 17 juli, Rolde: FC Groningen – FC Emmen
Woensdag 27 juli, Hoogkerk: Velocitas – FC Groningen
Zaterdag 30 juli, Euroborg: FC Groningen – Osasuna