Druk op zwarte knop is startsein voor inschrijving 4 Mijl van Groningen

Vlnr: Rob de Waard, Johan Meijer en Stefan Raats openen de inschrijving
Vlnr: Rob de Waard, Johan Meijer en Stefan Raats openen de inschrijving © Henk Elderman
De inschrijving voor de 4 Mijl van Groningen is donderdag exact om twaalf uur 's middags geopend. Op de Vismarkt in Stad werd op een feestelijke manier het startsein gegeven.

35e editie van loopevemenent

Rob de Waard, Johan Meijer en Stefan Raats drukten gezamenlijk op de symbolische knop, op de plek van de finish van de 4 Mijl. Op 9 oktober is de vijfendertigste editie van het loopevenement. Vele duizenden lopers leggen dan ruim zes kilometer af van Haren naar Groningen. 'We kijken uit naar een onvergetelijke editie. Dit is hét loopfeest van Noord-Nederland en iedereen is welkom,' zegt de eventmanager van organisator Golazo Noord-Nederland.

4Mijl4You

De avond voorafgaand aan de 4 Mijl wordt de 4Mijl4You georganiseerd. Die is bedoeld voor deelnemers die het parcours wandelend, in een rolstoel of op skates willen afleggen. Hier is geen wedstrijd element aan verbonden.
Start inschrijving 4 Mijl bij de finish op de Vismarkt in Groningen
Start inschrijving 4 Mijl bij de finish op de Vismarkt in Groningen © Henk Elderman

Goede doel

De komende vijf jaar is het Jeugdfonds Sport en Cultuur het goede doel van de 4 Mijl van Groningen. Anders dan voorheen is er gekozen voor een samenwerking van meerdere jaren. De opbrengst van de Charity run wordt gebruikt voor twee projecten. Het geld wordt ingezet voor kinderen die vanwege financiële beperkingen niet mee kunnen doen aan sport-en cultuuractiviteiten binnen verenigingen. Ook wordt er geïnvesteerd in het project 'De Meer en Beter Bewegen tour.' Deze is bedoeld om jongeren te inspireren meer te bewegen en ook meer aan sport te doen. De 4 Mijl van Groningen werkt daarbij samen met de topclubs FC Groningen, Donar en Lycurgus.