Lopend Vuur: Ik maak me zorgen om de stijgende coronacijfers

Een buisje dat wordt gebruikt voor een coronatest
Een buisje dat wordt gebruikt voor een coronatest © RTV Noord
Corona lijkt bijna iets uit het verleden. We leven over het algemeen weer net zoals voor de coronatijd, uitzonderingen daargelaten.
En toch is corona niet weg. In de afgelopen week was er meer dan een verdubbeling van het aantal positief geteste Nederlanders te melden. In totaal testten 15.526 mensen positief; een stijging van 64 procent. Het gaat vooral om subvarianten van omikron. In de ziekenhuizen, toch de maatstaf voor veel maatregelen de afgelopen twee jaar, is die stijging nog niet echt terug te zien.
En toch zeggen de deskundigen dat we in de zomer wellicht al een coronagolf kunnen verwachten. En ook voor de herfst wordt die kans aanwezig geacht. Bij een nieuwe opleving wil het kabinet overigens proberen de samenleving zo lang mogelijk open te houden.
Maak jij je zorgen over de stijgende coronacijfers?

Praat mee

Geef je mening over ons Lopend Vuur. Dit kan via de Facebookpagina van Radio Noord.

Randstedelingen

Gisteren wilden we van je weten hoe je denkt over de komst van steeds meer Randstedelingen naar het platteland. Op de stelling 'Randstedelingen zijn hartstikke welkom in het Ommeland' reageerden 5.416 stemmers. Daarvan was het merendeel het oneens met onze stelling, namelijk ruim 77 procent.