112-blog donderdag 16 juni: Auto belandt op de kop na ongeval op Julianaplein

Een auto zonder nummerbord en een auto op z'n kop (onder de stoplichten)
Een auto zonder nummerbord en een auto op z'n kop (onder de stoplichten) © 112 Groningen
In dit liveblog hielden we je deze donderdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
De nieuwste gebeurtenis lees je bovenaan.

22.05: Auto belandt op de kop na ongeval op Julianplein

Bij een verkeersongeval op het Julianaplein in de stad Groningen is donderdagavond een personenauto op de kop beland. Bij het ongeluk waren vier voertuigen betrokken, waaronder een onopvallende politiewagen, bevestigt de politie.
Er zijn geen gewonden gevallen. Omdat er geen letsel was, stelt de politie geen onderzoek in naar de toedracht. Volgens een politiewoordvoerder was er geen sprake van een achtervolging.

16.15: Gewonde bij brand coniferenhaag in tuin Hoogezand

In een tuin van een woning aan de Ruimtevaartlaan in Hoogezand is vanmiddag brand ontstaan in een coniferenhaag. Bij het blussen van de haag is één persoon gewond geraakt door het inademen van rook en/of de hitte van het vuur. Over de ernst van de verwondingen en of de persoon is meegenomen met de ambulance, is niets bekend.
De brandweer kreeg even voor 16:00 de melding. ‘Behoorlijk wat coniferen stonden in brand’, aldus een woordvoerder. Het vuur dreigde over te slaan naar een woning, maar dat heeft de brandweer weten te voorkomen. Wel stond er een raam open, waardoor de woning rookschade heeft opgelopen.
Het is niet bekend hoe de brand kon uitbreken.
Brandweerlieden blussen de brand in de coniferenhaag
Brandweerlieden blussen de brand in de coniferenhaag © ProNews

14.05: Politie zoekt weggelopen Roos (15) en Mirano (13)

De politie is op zoek naar de 13-jarige Mirano en 15-jarige Roos. Zij zijn sinds dinsdag vermist. Mirano was eerder deze maand al drie dagen spoorloos, nadat hij was weggelopen uit jeugdzorginstelling Het Poortje van Elker in stad Groningen. Hij werd toen teruggevonden in Stadskanaal.
Om 15.00 uur haalt de politie de berichten op sociale media en de opsporingspagina offline. Vanuit meerdere kanten komt bij RTV Noord het bericht binnen dat de twee tieners zijn gevonden in de omgeving van Heerenveen.

14.00: Politie vindt hennepkwekerij in Veendam

De politie heeft een hennepkwekerij met 500 planten aangetroffen aan de Ommelanderwijk in Veendam. De kwekerij zat verstopt in een bedrijfspand. Er zijn geen verdachten aangehouden door de politie.
De hennepkwekerij die de politie aantrof in een bedrijfspand in Veendam
De hennepkwekerij die de politie aantrof in een bedrijfspand in Veendam © Politie Groningen

13.30: Aanrijding Grote Beerstraat in de stad, bestuurder gaat er vandoor

In de Grote Beerstraat in Paddepoel zijn vanmiddag twee auto's op elkaar gebotst. Daarbij is één persoon gewond geraakt en naar een ziekenhuis gebracht.
De bestuurder van één van de twee auto's is er na het ongeluk vandoor gegaan. Volgens de politie is de auto een paar straten verderop leeg teruggevonden. Naar deze bestuurder wordt nog gezocht. Volgens getuigen heeft de vluchtende auto onderweg meerdere auto's geramd, maar de politie kan dit niet bevestigen.
De hardst geraakte auto aan de Grote Beerstraat in Paddepoel, Groningen
De hardst geraakte auto aan de Grote Beerstraat in Paddepoel, Groningen © 112Groningen.nl

11.35: Politie houdt 33-jarige man aan als verdachte steekpartij Farmsum

De politie heeft een 33-jarige man uit Delfzijl aangehouden voor de steekpartij in Farmsum vorige maand. Bij de steekpartij raakte een 39-jarige vrouw uit de gemeente Eemsdelta zwaargewond. Het hele bericht lees je hier.

11.30: Hond aangereden op Zonnelaan in Stad

Op de Zonnelaan in de Groninger stadswijk Paddepoel is bij een ongeval een hond aangereden. Dit gebeurde toen zijn baasje met de hond het zebrapad overstak, schrijft een aanwezige 112-fotograaf. Het dier zou zijn aangereden door een motorrijder. De hond overleefde de aanrijding niet.
Politie op de plek van de aangereden hond
Politie op de plek van de aangereden hond © ProNews

11.05: Automobilist rijdt tegen brugleuning in Stadskanaal

Een automobilist is tegen een leuning van de Drouwenerbrug in Stadskanaal aangereden. De oorzaak van de eenzijdige aanrijding is onbekend. Wel is de bestuurder na een controle in de ambulance, naar het ziekenhuis gebracht.
De airbag van de auto is uitgeklapt na de aanrijding bij de Drouwenerbrug
De airbag van de auto is uitgeklapt na de aanrijding bij de Drouwenerbrug © Persbureau Groningen

11.00: Brand tijdens dakdekken in Hoogezand

Het het vernieuwen van een plat dak aan een woning aan de Lindenlaan in Hoogezand is brand ontstaan. De dakdekkers wisten het zelf te blussen. De brandweer controleerde of er nog meer brandde tussen het dak en het plafond van de woning. Dat bleek niet het geval. Inmiddels is de brandweer weer vertrokken.
Brandweer bekijkt het dak in Hoogezand waar even brand woedde
Brandweer bekijkt het dak in Hoogezand waar even brand woedde © Venema Media

10.10: Vreemde lucht geroken in stadswijk De Hoogte

Aan de Van der Hoopstraat in de Groninger stadswijk De Hoogte is een vreemde lucht geroken. De brandweer is gearriveerd om metingen te nemen. De oorzaak van de geur is onduidelijk.
Brandweer verkent de lucht aan de Van der Hoopstraat in Stad
Brandweer verkent de lucht aan de Van der Hoopstraat in Stad © ProNews

6.45: Bewoner zwaargewond bij woningbrand Beijum

Aan de Wilkemaheerd in Stad is vanmorgen brand uitgebroken in een woning. De 46-jarige bewoner is daarbij zwaargewond geraakt. De man is door de brandweer uit het brandende huis gered. De brand brak rond 4.00 uur uit en was snel onder controle. Hoe de brand is ontstaan is niet bekend. Lees hier het hele bericht.