Trainer Lulofs heeft keus zat bij Leekster Eagles

Leekster Eagles-coach Bas Lulofs heeft aankomend seizoen keus genoeg
Leekster Eagles-coach Bas Lulofs heeft aankomend seizoen keus genoeg © Henk Elderman/RTV Noord
Zaalvoetbalclub Leekster Eagles/Amysoft heeft de selectie voor het komende seizoen rond. Het overgrote deel van de spelersgroep blijft voor de eredivisieclub spelen. Daarnaast maakt een aantal nieuwe spelers, maar ook oude bekenden, de overstap naar Leek.
Drie keepers gaan strijden voor een plek onder de lat als opvolger van de gestopte Erwin Mensink. Youri Tepper speelde drie jaar geleden ook al voor Leekster Eagles en keert terug van PKC. Een nieuw gezicht is Tarick Kalfsbeek van ONR uit Nieuw Roden.
De Colombiaan Alexis Leal blijft naar eigen zeggen nog twee jaar in Nederland. Afgelopen seizoen kwam hij min of meer aanwaaien vanuit het asielzoekerscentrum in Delfzijl. Als stand-in van Mensink zat hij voornamelijk op de bank.

Terugkeer St. Juste

Trainer Bas Lulofs hoopt het volgende seizoen weer gebruik te kunnen maken van Stan van der Wal. De talentvolle speler was lange tijd geblesseerd. Bilal Boundati, Jair Tomasoa, Chaveiro Saptennno en Wesley van der Wal maken de selectie van de coach, die stilzwijgend zijn contract heeft verlengd, rond.
De terugkeer van international Yoshua St. Juste was al eerder aangekondigd. In verband met het Europees kampioenschap in Nederland speelde de Marumer het afgelopen seizoen voor Hovocubo in Hoorn om in beeld te blijven bij Oranje. Voor St. Juste is het huidige seizoen nog niet voorbij. De play-offs om het kampioenschap zijn nog in volle gang.

Gezocht: assistent-trainer en teammanager

Leekster Eagles zoek nog wel een assistent-trainer en teammanager. De doelstelling is om aansluiting te vinden met de top acht van Nederland. Vorig seizoen handhaafde het team zich redelijk eenvoudig door als vierde te eindigen in de degradatiegroep.