Tweemaal goud voor sprintster Leonie van Vliet in Oslo

Hardloopster Leonie van Vliet
Hardloopster Leonie van Vliet © RTV Noord
Sprintster Leonie van Vliet, die actief is bij Groningen Atletiek, is donderdagavond als snelste over de streep gekomen bij de 200 meter van het bijprogramma van de Bislett Games in de Noorse hoofdstad Oslo. Van Vliet klokte 23,48 seconden. Het was niet de enige gouden plak die ze in de wacht sleepte.
Ze was ook nog loopster in het estafetteteam dat de wedstrijd over viermaal 100 meter won. Het kwartet finishte in 43,69 seconden.

Zilver voor IJtsma

Van Vliets clubgenoot Job IJtsma rende op de 1500 meter naar de tweede plek. Hij zette daarbij een nieuwe toptijd van 3 minuten en 41,52 seconden neer. De Noor Tveit won in 3 minuten en 41,16 seconden.
Ook Jetske van Kampen van Groningen Atletiek vestigde op deze afstand een nieuwe toptijd (4 minuten en 10,95 seconden). Zij finishte als vierde achter de Noorse winnares Østgård, de Nederlandse Marissa Damink en de Noorse Sæten. Dit kwartet was dicht bijeen gebleven, Van Kampen kwam een tel na de winnares over de eindstreep.

Record

De wedstrijd leverde ook een nieuw Nederlands record op. De Volendamse Jessica Schilder stootte de kogel naar een afstand van 19,46 meter, 27 centimeter verder dan haar recordafstand van twee dagen eerder in het Tsjechische Kladno.