112-blog vrijdag 17 juni: Gewonden bij botsing Nieuw-Buinen, vrouw belandt in vijver Korrewegwijk

Veel eenheden van hulpdiensten waren ter plaatse
Veel eenheden van hulpdiensten waren ter plaatse © Persbureau Meter
In dit liveblog houden we je deze vrijdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
De nieuwste gebeurtenis lees je bovenaan.
21.00: Drie gewonden bij botsing tussen twee auto's in Nieuw-Buinen
Bij een aanrijding tussen twee auto's op de N379 bij Nieuw-Buinen zijn drie mensen gewond geraakt. Het ongeval gebeurde rond 20:30 uur op de kruising Drentse Mondenweg en Tweederde Weg in het Drentse dorp. Het mobiel medisch team werd opgeroepen om te ondersteunen bij de hulpverlening.
De gewonden, een 61-jarige man en een 19-jarige vrouw uit Ter Apel en een 54-jarige vrouw uit de gemeente Borger-Odoorn, zijn overgebracht naar het ziekenhuis. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval.

17.20: Man met scootmobiel rijdt water in

Een man met een scootmobiel is vrijdagmiddag te water geraakt aan de Aquamarijnstraat in Groningen.
Het slachtoffer is meegenomen in een ambulance.
Over de oorzaak van het ongeluk is niets bekend.
Hulpverleners halen de scootmobiel uit het water
Hulpverleners halen de scootmobiel uit het water © Patrick Wind

12.56: Vrouw belandt in vijver in Korrewegwijk

Een vrouw is vrijdagmorgen in een vijver aan de Oosterhamriklaan in Groningen beland.
Hulpverleners hebben het slachtoffer uit het water gehaald. Ze is in de ambulance nagekeken en naar huis gebracht. Het is nog onduidelijk hoe de vrouw in het water terecht is gekomen.
Overigens kregen de hulpverleningsdiensten in eerste instantie een verkeerde locatie door, waardoor de brandweerwagen, politieauto en ambulance enige tijd met zwaailichten en sirenes door de omgeving hebben gereden.
De hulpverleningsdiensten bij de vijver aan de Oosterhamriklaan in Stad
De hulpverleningsdiensten bij de vijver aan de Oosterhamriklaan in Stad © ProNews

10.46: Jongen vermist in omgeving Siddeburen

In de omgeving van Siddeburen wordt een circa 9-jarige jongen vermist. De politie heeft hiervoor een Burgernet-melding uitgestuurd.
De jongen heeft een getinte huidskleur en draagt een lichtblauw trainingspak. Daarnaast heeft hij een zwarte rugzak. De politie vraagt mensen met meer informatie 112 te bellen.

10.08: Politiewagen betrokken bij ongeval donderdagavond op Julianaplein

Bij het verkeersongeval donderdagavond op het Julianaplein in de stad Groningen was een onopvallende politiewagen betrokken. Dat bevestigt de politie vrijdagochtend.
Het ongeluk vond donderdagavond tegen tien uur plaats. Eén personenwagen belandde op de kop. In totaal vier automobilisten waren bij het ongeluk betrokken. Volgens de politie raakte niemand gewond. Daarom wordt niet onderzocht hoe het ongeluk precies is gebeurd. Volgens een politiewoordvoerder was er geen sprake van een achtervolging.
Bij het ongeluk op het Julianaplein belandde een auto op de kop
Bij het ongeluk op het Julianaplein belandde een auto op de kop © Patrick Wind