Arriva wijzigt inzet pendelbussen naar Leer om vertraging tegen te gaan

Het station van Leer
Het station van Leer © Wikiwal/Wikimedia Commons
De pendelbussen die tussen Groningen en het Duitse Leer rijden, doen dat tijdens de spitstijden vanaf maandag niet meer zoals tot nu toe het geval was in een lus. Dit om vertraging op het traject tegen te gaan.
De bus die reizigers van Groningen naar Leer brengt, neemt direct reizigers in de tegenovergestelde richting nu nog mee terug, als het ware in een lus. Maar als de bus te laat in Leer aankomt, heeft dat direct negatieve gevolgen voor de omgekeerde rit terug naar Stad. Vooral in de spits zorgde dit voor oplopende vertragingen. Van dat domino-effect wil Arriva af.
'Er staat nu tijdens de spits op het begin en eindpunt een nieuwe bus', laat een woordvoerder weten. 'Zo kunnen ze zoveel als mogelijk de dienstregeling volgen, los van externe factoren.'

Friesenbrücke

Treinreizigers tussen Groningen en Leer moeten het laatste stuk sinds een aantal jaren met de bus doen. Dit omdat de Friesenbrücke bij Weener op 3 december 2015 werd aangevaren en in zijn geheel vervangen moet worden. Treinverkeer is hierdoor niet mogelijk. De brug moet in 2024 weer klaar zijn voor treinverkeer.