Belgische fan houdt van 'fighterslook' Sarèl de Jong

Sarèl de Jong met haar Belgische fan Christiaan van Pul
Sarèl de Jong met haar Belgische fan Christiaan van Pul © Henk Elderman/RTV Noord
Sarèl de Jong heeft een grote schare fans. Vooral uit Groningen krijgt de kickbokster uit Meedhuizen veel steun. Zaterdag zit er bij haar wereldtitelgevecht in MartiniPlaza ook een Belg op de tribune om haar aan te moedigen.
Sinds donderdag is Christiaan van Pul in de stad Groningen. Hij maakt inmiddels al een beetje onderdeel uit van team Van der Giessen.

Voor het eerst op televisie

Hij traint mee, is een dag later bij de weging, is uiteraard aanwezig bij het gevecht van Sarèl en hoopt vurig om een overwinningsfeestje te vieren met haar. 'Ik heb haar voor het eerst op televisie gezien. Het is vooral de blik voor de wedstrijd en de sprong die ze maakt als ze ring in komt. Het is die fighterslook. Dan zie je dat ze ten strijde trekt. Ze gaat er gewoon altijd keihard voor', vertelt de Antwerpenaar.

Stare-down

De Jong is dan al als eerste naar voren geroepen voor de weging. 58,9 kilogram geeft de wijzer aan. Een prima gewicht voor het gevecht om de wereldtitel tot 61 kilogram. De stare-down met haar Griekse tegenstandster Maria Tsiplostefanaki (ook 58.9 kilogram) is de eerste aanzet naar de partij waarin De Jong niet alleen haar titel verdedigt, maar ook haar rentree maakt na een kruisbandblessure.

Fan in goede en kwade dagen

Van Pul geniet op een afstandje in de weegruimte. Het doet hem goed dat zijn favoriete kickbokster terugkeert in de ring. 'Ik had zoiets van 'oei'. Ik vond het heel erg dat ze geblesseerd raakte. Maar je bent in goede en kwade dagen supporter. Ik heb haar ook berichtjes gestuurd in de afgelopen tijd,' blikt hij terug.
De Jong heeft keihard gewerkt om fit te raken met 18 juni als stip op de horizon. Haar doel is bereikt. Ze staat zaterdagavond in een vol MartiniPlaza. Van de blessure is niks meer te merken, al is er af en toe nog wel een stemmetje in haar hoofd dat haar doet herinneren aan de zware blessure.

Belgische delegatie

Het zal zaterdag een kabaal van jewelste zijn als De Jong eenmaal begint aan het gevecht van drie ronden van elk drie minuten. Van Puls stem zal ook klinken. Met die wetenschap zal de Groningse kickbokster nog meer gemotiveerd zijn om haar rentree met een overwinning te vieren.
'Ik probeer het hardste te juichen, maar het is natuurlijk een volle arena. De Belgische delegatie is in ieder geval aanwezig.'