112-blog zaterdag 18 juni: Dode door auto-ongeluk bij Tripscompagnie

Het dodelijk ongeluk gebeurde op de Nieuweweg bij Tripscompagnie
Het dodelijk ongeluk gebeurde op de Nieuweweg bij Tripscompagnie © Persbureau Meter
In dit liveblog houden we je deze zaterdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
De nieuwste gebeurtenis lees je bovenaan.

21.50: Persoon overlijdt bij auto-ongeluk Tripscompagnie

Door een ongeluk met een auto in de buurt van Tripscompagnie is een persoon om het leven gekomen. Bij het ongeluk waren geen andere voertuigen betrokken, meldt de politie. Het ongeluk vond rond 20.00 uur plaats op de Nieuweweg. De auto vloog na de crash in brand. De politie onderzoekt hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren.

17.40: Aanrijding tussen auto en scootmobiel in Hoogezand

Rond half zes botsen een auto en een scootmobiel ter hoogte van de Schaepmanstraat en van Limburg Stirumlaan in Hoogezand. De scootmobielster is met hoofdletsel naar het ziekenhuis gebracht. De auto heeft geen zichtbare schade.
Politie ontfermt zich over de scootmobiel en de spullen na de aanrijding in Hoogezand
Politie ontfermt zich over de scootmobiel en de spullen na de aanrijding in Hoogezand © Venema Media

16.45: Personen uit auto gered na aanrijding Europaweg in Stad

Op de drukke kruising Europaweg met de Griffeweg in stad Groningen heeft zonet een aanrijding plaatsgevonden tussen twee auto's. Een auto eindigde tegen een verkeerslicht-paal op het kruispunt. De twee inzittenden zaten klem en zijn door hulpverleners via de achterklep uit de auto bevrijd. Het kruispunt is tijdelijk gedeeltelijk afgesloten vanwege het voorval.
Brandweerlieden bevrijden inzittenden van een auto op de kruising Europaweg-Griffeweg
Brandweerlieden bevrijden inzittenden van een auto op de kruising Europaweg-Griffeweg © 112Groningen.nl

16.40: Motorrijder en fietser botsen in Vlagtwedde

Op de Weenderstraat in Vlagtwedde zijn een motorrijder en een fietser met elkaar in botsing gekomen. De motor kwam van de Weenderstraat, de fietser van de Oude Poelweg en wilde de Weenderstraat oversteken, zegt een 112-fotograaf bij het ongeluk. De fietser is met onbekende verwondingen door de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
De fiets ligt na de aanrijding beschadigd naast de weg
De fiets ligt na de aanrijding beschadigd naast de weg © Persbureau Groningen

12.55: Bijna 100 mensen opvangcentrum Sorghvliethal tijdelijk geëvacueerd

De Sorghvliethal in Veendam was zaterdagmiddag enige tijd ontruimd geweest vanwege een gaslucht. Brandweer en Enexis deden onderzoek naar een mogelijk gaslek, maar troffen volgens een woordvoerder van de brandweer niets aan. De hal aan het Jan Salwaplein is een tijdelijke noodopvang voor vluchtelingen en asielzoekers. Er waren ongeveer honderd mensen aanwezig in het pand. Zij stonden buiten in afwachting van het onderzoek van brandweer en Enexis. De nabije omgeving was eveneens kortstondig afgezet.
Ongeveer honderd personen staan buiten
Ongeveer honderd personen staan buiten © Dennie Gaasendam

11.50: Fietsster raakt gewond bij aanrijding in Hoogezand

Een fietsster is zaterdagochtend aan de Industrieweg in Hoogezand gewond geraakt bij een aanrijding met een automobilist. Het slachtoffer zat op een bakfiets van PostNL. De postbezorgster is in de ambulance nagekeken. De auto heeft volgens 112-fotograaf Dennis Venema forse schade aan de voorkant.
De auto kwam in botsing met de bakfiets
De auto kwam in botsing met de bakfiets © Venema Media

10.45: Hulpdiensten rukken massaal uit na gevonden kinderfiets

Hulpdiensten rukten zaterdagochtend massaal uit omdat er in een vijver langs de Populierenlaan in Groningen mogelijk een kind te water zou zijn geraakt. Aanleiding was de vondst van een kinderfietsje langs de waterkant. Een zoektocht door onder meer een duikteam leverde niets op. Volgens buurtbewoners slingerde het fietsje daar wel vaker rond. De hulpdiensten vertrokken, nadat ook uit navraag in de buurt bleek dat er geen kind vermist werd.
Brandweer en ambulance in de Populierenlaan
Brandweer en ambulance in de Populierenlaan © Pro News