Melvin Twellaar plaatst zich voor finale wereldbeker roeien in Poznan

Roeier Melvin Twellaar eerder dit jaar in zijn skiff
Roeier Melvin Twellaar eerder dit jaar in zijn skiff © Bjarne Dijkstra
Aegir-roeier Melvin Twellaar heeft zich zaterdagmiddag geplaatst voor de finale van de wereldbeker in het Poolse Poznan.
In de finale treft Twellaar zondag onder andere de Fransman Matthieu Androdias. Ook op de Olympische Spelen van de Tokio ontmoeten de beide roeiers elkaar, maar toen in de dubbeltwee. De Fransen wonnen de titel en het olympisch zilver was voor Twellaar en Broenink.
De Aegir-roeier verwacht zondag ook weer de meeste tegenstand van Androdias, die exact dezelfde tijd (6:55.36) in zijn halve finale neerzette als Twellaar.

Ook finales voor roeisters

De vrouwen vier-zonder met Marloes Oldenburger van Gyas kwam in de halve finale als tweede over de finish achter Australië. Dat was voldoende voor een finaleplaats zondag.
Ook de vrouwen dubbelvier, met Aegir-roeister Ilse Kolkman, is door naar de finale na een tweede plaats in de series, achter olympisch kampioen China. Drie weken geleden bij de eerste wereldbeker verraste het Nederlandse kwartet de Chinezen en wonnen.
Ymkje Clevering (Gyas) is weer terug in de twee-zonder met Veronique Meester. Met de tweede plaatst in de series achter de Verenigde Staten komen ook zij morgen uit in de finale.