Vrouw uit Leek overleden na aanrijding met spookrijder op A28 bij Hooghalen

Hulpdiensten op de plek van het ongeluk
Hulpdiensten op de plek van het ongeluk © Van Oost Media
Bij een ernstig verkeersongeluk op de A28 bij Hooghalen in Drenthe is zaterdagnacht een 35-jarige vrouw uit Leek om het leven gekomen. Een spookrijder, uit de richting van Haren, botste frontaal op de auto van de bestuurster.
Ook de bestuurder die op de verkeerde weghelft reed, een 30-jarige man uit Assen, kwam om het leven.

Achtervolging

De politie kreeg kort voor het ongeluk meerdere meldingen binnen over een spookrijder die vanuit de richting van Haren over de A28 reed. Volgens de politie reden meerdere agenten naar de snelweg om de spookrijder te stoppen. Nabij Assen leek de spookrijder inderdaad te stoppen, maar toen agenten de bestuurder wilden controleren ging-ie er weer met hoge snelheid vandoor. Hierop ontstond een achtervolging.
Vanaf de afslag Assen-Noord reed het voertuig richting Beilen, opnieuw spookrijdend, aldus de politie. Agenten zouden hebben geprobeerd het verkeer stil te leggen en te waarschuwen, maar ter hoogte van Hooghalen botste het voertuig frontaal op een tegemoetkomend voertuig.

Vijf gewonden

Ook drie andere voertuigen waren betrokken bij het ongeval. Vijf mensen raakten daarbij gewond, waaronder een 67-jarige vrouw en een 68-jarige man uit Stadskanaal en een 37-jarige vrouw uit Musselkanaal. Zij zijn overgebracht naar het ziekenhuis.

Onderzoek

Vanwege het onderzoek is de weg in beide richtingen meerdere uren afgesloten geweest. Omdat aan de aanrijding een achtervolging door de politie voorafging, is de rijksrecherche ingelicht. Die gaat, zoals gebruikelijk bij incidenten waarbij politiemensen zijn betrokken en mensen gewond zijn geraakt of omkwamen, ook onderzoek doen.
Waarom de 30-jarige man uit Assen aan het spookrijden was, is nog onduidelijk. De politie doet hier onderzoek naar. Een politiewoordvoerder vertelt dat in een poging om de spookrijder te stoppen een deel van de betrokken agenten ook heeft moeten spookrijden.

Dashcambeelden

De politie roept getuigen op zich te melden, en verzoekt ook mensen die dashcambeelden hebben van de spookrijder of de aanrijding deze beelden via een online tipformulier op de website van de politie te uploaden.