112-blog zondag 19 juni: Schuurtje aan Eemsgolaan in Stad gaat in vlammen op

Brand in een schuurtje aan de Eemsgolaan in Stad
Brand in een schuurtje aan de Eemsgolaan in Stad © ProNews
In dit liveblog houden we je deze zondag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
De nieuwste gebeurtenis lees je bovenaan.

21.50: Schuurtje in Groningen verwoest door brand

In een schuurtje aan de Eemsgolaan in Groningen is rond 21.30 uur brand ontstaan. De rook was goed te zien in de wijde omgeving. De oorzaak van de brand is op dit moment nog niet bekend. De brandweer was met meerdere voertuigen aanwezig, maar kon grote schade aan het schuurtje, dat gebruikt wordt als fietsenstalling, niet voorkomen.
De schuur ging bijna volledig in vlammen op
De schuur ging bijna volledig in vlammen op © ProNews

20.10: Aanrijding in Stad tussen fietser en scooter

Op de Verlengde Lodewijkstraat heeft een aanrijding plaatsgevonden tussen een scooter en een fietser. De scooter is hierbij doorgereden. De fietser werd behandeld in de ambulance en is vervoerd naar het ziekenhuis. Een deel van de weg is gestremd.
Hulpverleners ter plaatse op de Verlengde Lodewijkstraat
Hulpverleners ter plaatse op de Verlengde Lodewijkstraat © Patrick Wind

13.30: Johannes Krol uit Oldehove stopt na 42 jaar brandweerdienst

Johannes Krol uit Oldehove werd zaterdagmiddag verrast door zijn brandweercollega's met een laatste 'uitruk'. Krol heeft zich 42 jaar lang ingezet voor de post Oldehove als bevelvoerder en chauffeur. Krol werd met een smoes gebeld dat zijn collega-chauffeur onwel was geworden en Krol nodig was bij het blussen van een brand. Intussen verzamelden zich oud-collega's en familieleden om Krol te begeleiden bij een rondrit in een oude brandweerwagen. De tocht eindigde bij zijn huis.
Johannes Krol (l) werd door collega's en familieleden verrast
Johannes Krol (l) werd door collega's en familieleden verrast © 112Groningen

12.05: Drie scooterrijders in de kraag gevat bij Hoornsemeer

Zaterdagavond zijn bij het Hoornsemeer in Groningen twee scooterrijders en een bromfietser aangehouden die te veel hadden gedronken. Dat meldt de Politie Groningen West op Instagram. Op het politiebureau vond een ademanalyse plaats waaruit bleek dat ze alle drie over de limiet zaten. Twee van hen zijn beginnend bestuurder. De officier van justitie bepaalt nu de verdere gang van zaken.

12.00: Liza zag de spookrijder op de A28: 'Dit was zo eng'

Liza van Breukelen (25) uit Groningen was onderweg naar huis toen ze afgelopen nacht op de A28 een spookrijder op zich af zag komen. De spookrijder, een 30-jarige man uit Assen, botste even later frontaal op de auto van een 35-jarige vrouw uit Leek. De vrouw en de spookrijder kwamen om het leven.

10.30: Groninger agenten redden twee meisjes uit handen loverboy

De politie heeft vrijdagavond dankzij een tip van een burger twee meisjes gered uit handen van een vermeende mensenhandelaar. Dat schrijft een agente uit Groningen op haar Instagramaccount.

9.15: Vrouw uit Leek overleden na aanrijding met spookrijder op A28 bij Hooghalen

Bij een ernstig verkeersongeluk op de A28 bij Hooghalen in Drenthe is zaterdagnacht een 35-jarige vrouw uit Leek om het leven gekomen. Een spookrijder, uit de richting van Haren, botste frontaal op de auto van de bestuurster. Ook drie andere voertuigen waren betrokken bij het ongeval. Vijf mensen raakten daarbij gewond, waaronder een 67-jarige vrouw en een 68-jarige man uit Stadskanaal en een 37-jarige vrouw uit Musselkanaal. Zij zijn overgebracht naar het ziekenhuis.
Hulpdiensten op de plek van het ongeluk bij Hooghalen
Hulpdiensten op de plek van het ongeluk bij Hooghalen © Van Oost Media