Huwelijksaanzoek met tekst achter vliegtuigje valt in goede aarde: 'Ze zei ja!'

Jan-Leendert vraagt zijn Diana ten huwelijk
Jan-Leendert vraagt zijn Diana ten huwelijk © Merijn Slagter/RTV Noord
Oplettende mensen zagen zaterdag aan het eind van de middag een vliegtuigje boven Zuidhorn rondcirkelen met een tekst erachter. 'Diana wil je met me trouwen?', viel er te lezen. Het was een huwelijksaanzoek van Jan-Leendert Brouwer, die een dag later nog altijd glimt van oor tot oor. 'Ze zei ja!'
Jan-Leendert had het aanzoek al een tijdje in zijn hoofd, maar twijfelde nog hoe hij het zou aanpakken. 'Ik dacht er eerst aan om de ring in een glas te doen en te laten serveren in een restaurant, maar dat vond ik bij nader inzien toch iets te afgezaagd', lacht hij.

Piloot in Hoogeveen schiet te hulp

Zijn keuze viel uiteindelijk op een aanzoek-tekst achter een vliegtuigje boven Zuidhorn, waar Jan-Leendert met zijn toekomstige vrouw en hun twee kinderen woont. Maar het viel nog niet mee om dat te regelen, vertelt de aanstaande bruidegom. 'Maar uiteindelijk heb ik een piloot in Hoogeveen zover weten te krijgen', zegt hij opgelucht.
Vliegtuigje met huwelijksaanzoek boven Zuidhorn

'Wat is hier gaande?'

En daarmee was het plan van Jan-Leendert nog steeds niet helemaal geslaagd, want zijn vriendin Diana Jonkman moest op het moment suprême natuurlijk wel op een goede plek buiten staan. 'En we waren al wat laat vanwege een hockeywedstrijd van onze dochter', blikt Diana terug. 'En eigenlijk wilde ik daarna snel door om nog een vaderdagcadeautje te halen, maar ik kreeg al snel te horen dat daar geen tijd voor was. Toen had ik al zoiets van: hmm, wat is hier gaande?'
Toen ze in de tuin klaarstond om te wachten op iets waarvan ze nog niet wist wat het was, hoorde Diana in de verte al wat geronk. Het bleek het vliegtuigje met de boodschap van het aanzoek erachter. 'Ik wilde meteen al ja zeggen', lacht ze, maar dat mocht pas nadat Jan-Leendert officieel op de knieën was gegaan en een bescheiden speech had gehouden. Daarna volgde alsnog het verlossende jawoord.

Gênant

Ondertussen stroomde Diana's telefoon vol met enthousiaste appjes van dorpsgenoten die het vliegtuigje hadden gezien. Zoon Dexter van 11 was minder enthousiast: 'Ik vond het eigenlijk wel een beetje gênant'.
Dit en meer in Expeditie Grunnen van zondag 19 juni. De hele uitzending is hieronder te bekijken: