Lopend Vuur: Grote evenementen in het Stadspark: hoe vaker hoe beter

Stadspark Live 2022
Stadspark Live 2022 © Eveline Jonkers/RTV Noord
Voor muziekminnend Groningen begon gisteren een mooie week. 25.000 toeschouwers genoten in het Stadspark van artiesten als Simple Minds, Krezip en Crowded House. En daar blijft het deze week niet bij.
Woensdag volgt op dezelfde plek de band Green Day, terwijl een dag later de hardrock van Guns N’ Roses door het park schalt.
Groningen wil vaker dit soort grote evenementen organiseren en ziet het Stadspark als de perfecte locatie daarvoor. Een deel van de omwonenden houdt z’n hart vast en noemt deze week een ‘lawaaiweek’. 120.000 toeschouwers in drie dagen met harde muziek: de omwonenden zijn bang voor geluidsoverlast en hebben posters op het raam gehangen met de tekst: ‘Sssst, geen herrie in het Stadspark’.
Hebben ze gelijk? Is het Stadspark voor rust en recreatie of hoort dit soort grote festivals bij een stad als Groningen en moeten omwonenden daar begrip voor hebben?

Praat mee

Geef je mening over ons Lopend Vuur. Dit kan via de Facebookpagina van Radio Noord.

Commercieel of lief?

'Vaderdag is een mooie traditie.' Dat was ons laatste Lopend Vuur van vorige week. Van de 4161 stemmers is 38 procent het hier mee eens.