112-nieuws maandag 20 juni: Schuur in brand in Borgercompagnie, 45 km-auto in sloot bij Uithuizen

De 45 km-auto belandde omgekeerd in de sloot
De 45 km-auto belandde omgekeerd in de sloot © Johan Wildeboer
In dit liveblog houden we je deze maandag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
De nieuwste gebeurtenis lees je bovenaan.

21.30: 45 km-auto in sloot bij Uithuizen; bestuurder neemt de benen

Een zogenoemd 45 kilometer-autootje is maandagavond in de sloot terechtgekomen langs de Dingeweg bij Uithuizen. De politie en ambulance waren snel ter plaatse, maar volgens een getuige had de bestuurder van het autootje geen zin om daar op te wachten.
De politie trof een verlaten voertuig aan, maar kon even later de bestuurder van de 45 km-auto toch in de kraag vatten en meenemen naar het bureau. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

15.15: Brandweer ter plaatse bij grasdrogerij in Oostwold

Bij een grasdrogerij aan de Langeweg in Oostwold is brand ontstaan in een technische installatie. De brandweerdiensten uit Finsterwolde en Scheemda waren snel ter plaatse en hadden de brand snel onder controle.
De brandweer is ter plaatse bij de grasdrogerij
De brandweer is ter plaatse bij de grasdrogerij © Noordernieuws

14.20: Harley Davidson beschadigd na botsing

De bestuurder van een Harley Davidson motor is tegen een lantaarnpaal gereden in Stad, mogelijk omdat hij moest uitwijken voor een ander voertuig. De motorrijder hoefde niet mee naar het ziekenhuis, zowel de motor als de paal hebben schade opgelopen.
De motor ligt op zijn kant
De motor ligt op zijn kant © 112Groningen

12.40: Schuur in brand in Borgercompagnie

In Borgercompagnie heeft een brand gewoed in een schuur. Een motorfiets heeft vlam gevat, meldt een woordvoerder van de brandweer. 'Die is geblust. Omdat de motor losstond van andere onderdelen in de schuur, is de schade beperkt gebleven tot de motor en hitteplekken op het dak', aldus de woordvoerder.
Brandweer bij de schuurbrand in Borgercompagnie
Brandweer bij de schuurbrand in Borgercompagnie © Venema Media

12.20: Auto rijdt fiets aan op Nieuwe Ebbingestraat

Op de kruising Nieuwe Ebbingestraat met de Turfsingel in stad Groningen heeft een aanrijding plaatsgevonden tussen een automobilist en een fietser. Hierbij is de fietser gewond geraakt. De fietser wordt per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De weg is deels afgesloten. Bussen moeten om
Omstanders ontfermen zich over de aangereden fietser op de Ebbingestraat
Omstanders ontfermen zich over de aangereden fietser op de Ebbingestraat © Patrick Wind/112 Groningen
10.55: Brand in orgel in kerk Delfzijl
In een voormalige kerk aan de Kerkstraat in Delfzijl, die nu gebruikt wordt als kantoor, is vanmorgen even voor 10.00 uur brand ontstaan in een elektronisch component van het orgel. De brand werd snel opgemerkt, waardoor de schade beperkt bleef. Volgens een 112-fotograaf heeft de brandweer 'enig sloopwerk moeten verrichten' om de brand uit te krijgen. Dat is inmiddels gelukt.
Brandweer na de orgelbrand in de kerk die nu wordt gebruikt als kantoor
Brandweer na de orgelbrand in de kerk die nu wordt gebruikt als kantoor © Richard Degenhart/ProNews