Jur Vrieling krijgt brons na dopinggeval op NK

Jur Vrieling in actie
Jur Vrieling in actie © ANP
Springruiter Jur Vrieling uit Holwierde ontvangt twee maanden na het Nederlands Kampioenschap alsnog een bronzen medaille. Dat gebeurt, nadat Bart Bles is betrapt op het gebruik van een verboden middel. Dat meldt de hippische sportbond KNHS.
Bles testte in april positief bij een dopingcontrole tijdens het Nederlands kampioenschap springen in Deurne. Hij veroverde daar met El Rocco zilver achter Nederlands kampioen Willem Greve. Bles is met onmiddellijke ingang geschorst. Door het wegvallen van Bles schuift Sanne Thijssen door naar de tweede positie en is het brons voor Jur Vrieling, die de prestatie neerzette samen met zijn tienjarige schimmel Long John Silver 3.

'Mee laten slepen op een avond uit'

Bles reageert via de KNHS aangeslagen en teleurgesteld. 'Ik heb me mee laten slepen op een avond uit. Het is ongelooflijk stom en ik heb er vreselijk veel spijt van. Ik laat hiermee het hele team enorm in de steek, het had nooit mogen gebeuren.' Om welk product het gaat, werd niet bekendgemaakt. In een tuchtprocedure wordt bepaald hoe lang de ruiter uit Babberich wordt geschorst.