112-nieuws dinsdag 21 juni: Gaslek in Bedum, auto naast de weg bij Slochteren

De auto is in de bosjes langs de weg beland
De auto is in de bosjes langs de weg beland © Van Oost Media
In dit liveblog houden we je deze dinsdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
De nieuwste gebeurtenis lees je bovenaan.

21.44: Auto komt naast de weg terecht nabij Zandberg

Op de A.G. Wildervanckweg is ter hoogte van Zandberg, in de buurt van Ter Apel, een auto van de weg geraakt en in de bosjes beland.. Hoe dit voorval heeft kunnen gebeuren, is onbekend. Een bergingsbedrijf is ter plaatse. De bestuurder is voor controle meegenomen naar het ziekenhuis.

18.45: Brand in meterkast stopt melkproductie

Bij een melkveehouder in Jonkersvaart is dinsdagavond brand uitgebroken in de meterkast. Kortsluiting bij het melken is vermoedelijk de oorzaak. De melkdproductie moest enige tijd worden gestopt. Door de brand was er flink wat rookschade.
De brandweer kon erger voorkomen
De brandweer kon erger voorkomen © Persbureau Meter

16.36: Auto met aanhanger belandt naast de weg bij Slochteren

Een auto met aanhanger is op de N387 bij Slochteren door nog onbekende reden van de weg geraakt. De inzittende is door ambulancepersoneel gecontroleerd, maar bleek niet gewond geraakt. Andere bestuurders zouden het voertuig de greppel in gereden zien hebben.
De auto is bij Slochteren in de greppel beland
De auto is bij Slochteren in de greppel beland © ProNews

14.30: Politie waarschuwt voor babbeltruc met rookmelders

Een wijkagent in Hoogezand en de politie Midden-Groningen waarschuwen op Instagram voor een babbeltruc met rookmelders. Rookmelders worden op 1 juli verplicht. 'Helaas maken criminelen hier direct gebruik van. Criminelen gebruiken een zelfgemaakte identiteitskaart en komen 'controleren op rookmelders'. Tijdens deze controle door de woning worden diverse waardevolle goederen en geld weggenomen', waarschuwt de politie.

13.20: Gaslek aan De Acacia in Bedum

Op De Acacia in Bedum is dinsdagmiddag een gaslek ontstaan bij werkzaamheden van Delta. Brandweer Bedum was snel ter plaatse en deed metingen. Veertien huizen werden uit voorzorg ontruimd. Enexis heeft de geraakte leiding gerepareerd.
Brandweer in De Acacia in Bedum vanwege een gaslek
Brandweer in De Acacia in Bedum vanwege een gaslek © 112Groningen

11.10: Brand in schuur in Ter Apel

Een brand heeft een schuurtje achter een woning aan de Peregrinusstraat in Ter Apel in de as gelegd. In de schuur lagen onder andere lasapparatuur en gasflessen. Om woningen er omheen te beschermen, schaalde de brandweer op en kwamen meerdere brandweerauto's en een bluswagen ter plaatse. Na zo'n half uur was het vuur gedoofd. Niemand raakte gewond, meldt de brandweer op Twitter.
De brandweer blust de schuurbrand in Ter Apel
De brandweer blust de schuurbrand in Ter Apel © Persbureau Groningen
De brandweer rukte met groot materieel uit om woningen om het schuurtje te beschermen
De brandweer rukte met groot materieel uit om woningen om het schuurtje te beschermen © Persbureau Groningen

9.50: Paard uit sloot gered

De brandweer heeft dinsdagochtend een paard uit de sloot gered in Garrelsweer. Voorbijgangers troffen het dier vanochtend aan in een sloot langs de Rijksstraatweg. De brandweer van Ten boer werd rond 7.45 uur opgeroepen, maar slaagde er niet in om het paard uit de sloot te krijgen. De brandweerlieden van Ten boer kregen hulp van een hulpverleningsvoertuig en zogeheten oppervlakteredders van collega's uit Delfzijl. Uiteindelijk wisten brandweerlieden samen met een de shovel van een buurtbewoner het paard, in goede gezondheid, uit de sloot te halen.
Het paard wordt uit de sloot getild met behulp van een shovel
Het paard wordt uit de sloot getild met behulp van een shovel © ProNews

9.35: Kop-staart botsing ter hoogte van de Euvelgunnerbrug zorgt voor file

Op de N7 ter hoogte van de Euvelgunnerbrug hebben twee auto's schade opgelopen na een kop-staart botsing. Eén rijstrook was afgesloten en zorgde voor file vanaf knooppunt Euvelgunne. De weg is inmiddels weer open.