Geen vuurwerk en supporters op eerste trainingsdag FC Groningen

Een handjevol supporters kijkt toe op Sportpark Corpus den Hoorn
Een handjevol supporters kijkt toe op Sportpark Corpus den Hoorn © Karel-Jan Buurke/RTV Noord
Normaal gesproken verloopt de eerste training van FC Groningen uitermate sfeervol. Supporters met vuurwerk en spandoeken kijken reikhalzend uit naar de start van het nieuwe voetbalseizoen. Dinsdag is FC Groningen het nieuwe seizoen in alle rust begonnen. Slechts een handjevol supporters kwam naar Sportpark Corpus den Hoorn.
Vanwege festiviteiten in het Stadspark zijn supporters dit keer niet massaal welkom. Alle parkeerplekken op en rondom Sportpark Corpus den Hoorn worden voor de festivals in het Stadspark gebruikt.

Geen evenement voor supporters

Ook de wielerbaan rondom de trainingsvelden doet dienst voor de organisatie van de festivals. En geluidsoverlast vanuit het aangrenzende festivalterrein zorgt er volgens de club voor dat het deze week onhaalbaar is om een evenement voor supporters op te zetten dat voldoet aan de wensen en verwachtingen.
De eerste keer dat supporters massaal de eerste selectie aan het werk kan zien is komende vrijdag. Dan oefent FC Groningen voor het eerst dit seizoen, bij en tegen Loppersum. De aftrap aan Sportpark de Bosweg is om 19.00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa's van het sportpark.
Wormuth: 'Hier is Guns N' Roses, op het groene veld'

'Geen tijd voor cultuur'

Voor kersverse trainer van FC Groningen, Frank Wormuth was het desondanks een normale, aangename eerste training. 'Fantastisch om weer op het gras te staan.' Volgens de Duitser komen er nog genoeg mogelijkheden voor toeschouwers om te kunnen kijken naar zijn ploeg.
De grasmat ligt er ook goed bij
Joey Pelupessy - speler FC Groningen
De festiviteiten in het Stadspark gaan volledig voorbij aan Wormuth. 'Hier is Guns N' Roses, op het groene veld. Dat is het voor mij op dit moment. Ik heb momenteel geen tijd voor cultuur. Ik wil de ploeg goed voorbereiden op de eerste wedstrijddag. Als dat loopt, heb ik meer rust en kan ik cultureel gezien iets doen in Groningen', besluit Wormuth.
Pelupessy: 'Ik heb die paar fans ook even begroet'

Fitte Pelupessy

Joey Pelupessy, een van de nieuwe spelers, trainde voor het eerst mijn zijn nieuwe ploeggenoten en genoot. 'Mooi weer erbij en de grasmat ligt er ook goed bij, lekker om de bal weer te raken en met de jongens weer op het veld te staan, daar geniet ik wel van ja. Ik voel mij heel fit, maar goed in de voorbereiding krijg je tijd om ritme te krijgen en dat is ook belangrijk.'
De middenvelder heeft weinig moeite om zich aan te passen aan zijn nieuwe omgeving. 'Ik heb sinds kort een huisje en de eerste twee nachten zijn goed bevallen. Het is een leuke omgeving, met leuke mensen en ik pas mij makkelijk aan hoor.'
Voorlopig programma voorbereiding seizoen 2022/2023:

Vrijdag 24 juni, Loppersum: SC Loppersum – FC Groningen
Zaterdag 2 juli, Wenum-Wiesel: FC Groningen – PAOK Saloniki
Maandag 4 t/m zaterdag 9 juli, Barsinghausen (Duitsland), trainingskamp
Zaterdag 9 juli, Hannover: Hannover 96 – FC Groningen
Woensdag 13 juli, Veelerveen: V.V. Veelerveen – FC Groningen
Zondag 17 juli, Rolde: FC Groningen – FC Emmen
Woensdag 27 juli, Hoogkerk: Velocitas – FC Groningen
Zaterdag 30 juli, Euroborg: FC Groningen – Osasuna