Boerendochter Helena: kom in overall naar school!

Boerendochter Helena is een overall-actie begonnen
Boerendochter Helena is een overall-actie begonnen © RTV Noord
Al vallen de mussen dood van het dak, je moet er niet gek van opkijken dat woensdagmorgen de kinderen van basisschool De Kronkelaar in Wagenborgen in overall in de klas zitten. Hoe dat komt? Dat is een idee van Helena van Tilburg uit Siddeburen.
De leerlinge uit groep 6 van De Kronkelaar is de dochter van melkveehouder Wim van Tilburg en zijn vrouw, Marjolein Feiken. Het boerengezin is ook in de ban van de grote boerendemonstratie in Stroe woensdag.

Mama ik wil ook wat doen

Dochter Helena wilde ook haar steentje bijdragen aan de strijd van haar ouders en de rest van de boeren. 'Mama, ik wil ook wat doen,' zei ze strijdlustig tijdens het melken en zo kwam ze op het idee om woensdag uit protest in overall naar school te gaan. Hitte of geen hitte.
Vervolgens bedacht ze dat de overall-actie navolging verdiende. Via TikTok - gefilmd door moeder Marjolein - deed ze een oproep aan alle kinderen van Nederland om in actie te komen: 'Steun je net als ik de boer, kom dan in overall naar school...'

Geveld door corona

Inmiddels worden door andere boerenkinderen uit de buurt overalls verzameld. Vader Wim van Tilburg zou net als zijn dochter heel graag actievoeren en op de trekker naar Stroe rijden. Maar hij gaat niet. Van Tilburg is geveld door corona.
Boerendochter Helena komt met overall-actie