112-nieuws woensdag 22 juni: vertraging door boeren, brandjes in vuilcontainer en elektrakast

De brandweer is druk bezig met blussen
De brandweer is druk bezig met blussen © Noordernieuws
In dit liveblog houden we je deze woensdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
De nieuwste gebeurtenis lees je bovenaan.

21.43: Brand in elektrakast in Oude Pekela

Aan de Zaaiweg in Oude Pekela is brand uitgebroken in een elektrakast. De brandweer heeft de brand geblust, de oorzaak van de brand is nog onbekend. Ook is niet bekend of er mensen zonder stroom zitten door de brand. Van de kast is na de brand weinig meer over.

19.56: vuilcontainer in de brand bij A-kerk in Stad

Bij de A-Kerk in Groningen stond een vuilcontainer in brand. De politie heeft delen van de brand met een brandblusser weten te blussen, waarna de brandweer de klus afgemaakt heeft. Hoe de brand is ontstaan, is onbekend.
De vuilcontainer is flink verbrand
De vuilcontainer is flink verbrand © 112Groningen

16.57: Auto van de weg bij knooppunt Zuidbroek

Bij knooppunt Zuidbroek is woensdagmiddag een auto in een sloot beland. Het ongeval gebeurde op de oprit naar de N33 richting Noordbroek. De bestuurder kwam door nog onbekende oorzaak met zijn auto in de berm en kwam vervolgens aan de andere kant in de sloot tot stilstand. De bestuurder raakte niet gewond bij het ongeval. Een bergingsbedrijf heeft de auto geborgen.
De auto kwam in de sloot terecht
De auto kwam in de sloot terecht © Noordernieuws

15.20: A7 is weer vrij na boerenprotest

De A7 tussen Drachten en Heerenveen is door Rijkswaterstaat weer vrijgegeven. Er was forse vertraging in beide richtingen, omdat de weg enige tijd door boeren werd geblokkeerd. De boeren reden ook tegen het verkeer in.
De politie sprak van een ‘zeer onveilige situatie’. Het is niet bekend of er boetes zijn uitgedeeld.

15.15: Automobilist rijdt de (droge) sloot in

Op de Polderweg in Oostwold raakte woensdagmiddag een auto in de droge sloot. De bestuurder kwam met de schrik vrij. Hij hoefde niet naar het ziekenhuis.
De auto belandde in de sloot
De auto belandde in de sloot © 112Groningen

14.00: 'Gevaarlijke situatie door blokkade boeren'

'Het boerenprotest op de A7 levert op sommige plekken gevaarlijke situaties op.' Dat zegt de politie. De boeren rijden niet meer alleen langzaam op de A7, maar werpen op sommige plekken ook blokkades op. 'Als de trekkers een blokkade vormen en helemaal stilstaan, kunnen hulpdiensten er niet langs.' Ook heeft een groep boeren tegen de rijrichting in gereden op de A7, meldt de politie. Agenten probeerden een toegangsweg naar de A7 in de buurt van Drachten te blokkeren voor de boeren, maar die wisten de hindernis te omzeilen.
Protesterende boeren op de A7
Protesterende boeren op de A7 © ProNews

11.45: Vertraging door boerenprotest op A7

Boeren rijden sinds tien uur woensdagmorgen met hun trekkers langzaam over de A7 tussen Drachten en Heerenveen. Het verkeer ondervindt hier hinder van.
De ANWB meldt om 11.45 uur dat er een file van 6,5 kilometer staat op de A7 vanaf de Afsluitdijk richting Groningen. De andere kant op staat er net zo'n lange file door boerenprotest.
De politie heeft van tevoren gezegd dat de trekkers niet op de snelweg mogen en dat ze zal handhaven. Dat kan ook achteraf aan de hand van kentekens, maar het voeren van een kentekenplaat is pas na 1 juli verplicht.
Actievoerder Reyer Frank van der Steege zegt tegen Omrop Fryslân dat de boeren met deze actie burgers ervan bewust willen maken dat ze het niet eens zijn met de plannen. ‘We rijden op de A7 naast het Natura 2000-gebied Van Oordt's Mersken, waar boeren moeten reduceren. Als we langzaam rijden, kunnen burgers genieten van de natuur die er is. We willen een vriendelijk statement afgeven, waar mensen zo weinig mogelijk last van hebben.’
Het boerenprotest op de A7
Het boerenprotest op de A7 © ProNews