Op stevels en in overall naar school in Wagenborgen

Verschillenden kinderen kwamen in overall naar school
Verschillenden kinderen kwamen in overall naar school © Eigen foto
Verschillende leerlingen van basisschool De Kronkelaar in Wagenborgen zijn woensdag in overall en met laarzen aan op school gekomen. Na een oproep van leerling Helena van Tilburg uit groep 6 verscheen een groot aantal kinderen in boeren-outfit op school. 'No food, no farmers', aldus de jonge actievoerders, die ook hun steentje bij willen dragen aan de manifestatie in Stroe.
'Ik heb het ontzettend warm, maar de overall gaat niet uit', zegt één van de kinderen op het schoolplein. De oproep van Helena dinsdag op TikTok werd veel gezien en gedeeld. Er werden zelf overalls ingezameld voor kinderen zonder overall. 'Ik ben in protest en bang dat door de stikstofwetten, de boeren zullen verdwijnen', aldus Helena, die zelf een groene overal draagt.

Kinderen maken zich zorgen

Ook andere kinderen van de school in Wagenborgen vrezen dat er straks geen boeren meer zijn. Er wordt thuis veel gepraat over de problematiek van de boeren. 'Als dit doorgaat, hebben we straks geen eten meer. Geen brood en geen melk', klinkt het uit de monden van verschillende kinderen.
'Ik ben blij en trots dat er veel kinderen in overall zijn gekomen', aldus initiatiefneemster Helena van Tilburg, die met een tevreden gevoel terugkijkt op de actie bij De Kronkelaar.
Leerlingen zitten in overall in Wagenborgen, 'het is heel warm'