FC Groningen raakt ook video-analist kwijt aan KV Mechelen

Maxim Wouters en Danny Buijs weer samen op het veld
Maxim Wouters en Danny Buijs weer samen op het veld © FC Groningen
FC Groningens video-analist Maxim Wouters vervolgt zijn carrière bij KV Mechelen. De Belg wordt in Mechelen herenigd met hoofdtrainer Danny Buijs, met wie hij in Groningen drie seizoenen samenwerkte.
Wouters had nog een contract in de Euroborg en de FC heeft zowel met Mechelen als met Wouters een akkoord bereikt over de overstap.

Wens om terug te keren naar België

'We waren heel tevreden over Maxim en hadden hem graag langer gehouden in Groningen', zegt technisch-directeur Mark-Jan Fledderus op de website van FC Groningen. 'Hij is een talentvolle analist die bij FC Groningen de kans heeft gekregen om zich volledig te focussen op voetbal. Maxim heeft de afgelopen drie seizoenen een goede bijdrage geleverd aan de prestaties van de eerste selectie en de ontwikkeling van onze spelers. Hij had de nadrukkelijke wens om weer terug te keren naar België.'
Wouters werd aan het begin van het seizoen 2019/2020 toegevoegd aan de technische staf van FC Groningen. De toen 25-jarige Belg kwam over van Germinal Beerschot en tekende een fulltime contract in Groningen. Als analist verzorgde hij onder meer uitgebreide video-analyses aan de eerste selectie.