112-nieuws donderdag 23 juni: Jongen gewond bij steekincident, brug bij Appingedam kampt met storing

In dit liveblog houden we je deze donderdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
De nieuwste gebeurtenis lees je bovenaan.

22.30: Auto op de kop langs N46

Op de N46 bij Bedum is donderdagavond rond 22.30 uur een automobilist op de kop in de sloot beland. De bestuurder kon niet zelfstandig uit de auto komen, waarna met behulp van een trekkerbestuurder - die vanuit een aangrenzend weiland te hulp schoot - de auto weer uit de sloot werd getrokken. De bestuurder werd na het ongeval in een ambulance gecontroleerd op verwondingen en ging daarna mee naar het ziekenhuis. Hoe het ongeluk kon gebeuren wordt nog uitgezocht.
Omstanders en hulpdiensten bij de plek van het ongeval
Omstanders en hulpdiensten bij de plek van het ongeval © ProNews

20.30: Maaltijdbezorger en automobilist in botsing

Aan de Kraneweg in de stad Groningen heeft donderdagavond rond 20.30 uur een ongeval plaatsgevonden tussen een maaltijdbezorger op de fiets en een automobilist. De fietser raakte daarbij gewond, waarna deze naar het ziekenhuis werd overgebracht. Het ongeluk, waarbij vermoedelijk sprake was van een voorrangsfout, wordt nog verder onderzocht door de politie.
Een agent maakt de schade op
Een agent maakt de schade op © Persbureau Groningen

20.00: Tuinbrand in Stad

Aan de Van Starkenborghstraat in de stad Groningen heeft donderdagavond rond 20.00 uur brand in een tuin van een appartementencomplex gewoed. Omdat de brand de woning bedreigde, moest de brandweer eraan te pas komen, die de vlammen uiteindelijk wist te blussen voordat deze kon overslaan op de woning. Dat lukte, al raakte de gevel van de woning aan de achterzijde wel beschadigd. Hoe de brand is ontstaan is niet bekend.
De brand aan de Van Starkenborghstraat in de stad Groningen
De brand aan de Van Starkenborghstraat in de stad Groningen © 112 Groningen

15.20: Brug bij Appingedam in storing

De N33, tussen de aansluiting N362 en de afrit bij Appingedam, is de komende dagen afgesloten voor het verkeer in beide richtingen. Dit heeft te maken met de Eelwerderbrug bij Appingedam die donderdag wederom in storing stond. Op de N33 zijn inmiddels borden geplaatst met daarop een omleidingsroute, aldus Rijkswaterstaat op Twitter.
In de spits staat er een file aan de Woldweg in Appingedam.

14.35: Jongen van 17 raakt gewond bij steekincident in Stad

Een 17-jarige jongen raakte donderdagmiddag gewond aan zijn hand bij een steekpartij aan de Iepenlaan in de stad Groningen, vlakbij de voetbalcomplexen van VV Groningen en VV Potetos. De ambulance is volgens de politie aanwezig voor medische hulpverlening. Drie mogelijke verdachten zijn volgens de politie op scooters weggereden in de richting van Selwerd. De politie is naar hen op zoek.
De politie doet onderzoek naar de toedracht van de steekpartij
De politie doet onderzoek naar de toedracht van de steekpartij © 112Groningen

8.45: Aanrijding op Overwinningsplein in Groningen

Op het Overwinningsplein in Stad zijn donderdagmorgen een bromfiets en een fiets op elkaar gebotst. De fietser is voor controle meegenomen naar het ziekenhuis. Over de oorzaak van de aanrijding kan de politie niks zeggen.
Het ongeluk op het Overwinningsplein in Stad
Het ongeluk op het Overwinningsplein in Stad © Sander Slager/RTV Noord