Nieuw clubhuis SV Bedum stap(je) dichterbij: 'De raad heeft het laatste woord'

Het complex van SV Bedum
Het complex van SV Bedum © Jeroen Berkenbosch/RTV Noord
SV Bedum is blij. De leden van de voetbalclub gaan akkoord met een financiële bijdrage voor de bouw van een nieuw onderkomen met kantine en kleedkamers.
Daardoor kunnen de gemeente Het Hogeland en de voetbalvereniging verder werken aan de plannen, waar de afgelopen jaren het nodige om te doen was.

Te duur multifunctioneel gebouw

De club wilde het complex al langer aanpakken, omdat het flink verouderd is. Samen met een aantal inwoners van het dorp maakte de vereniging een plan voor een multifunctionele accommodatie (MFA). Daar ging vorig jaar definitief een streep door, omdat de gemeente het voorstel te duur vond.
Er wordt druk gewerkt aan het nieuwe veld
Er wordt druk gewerkt aan het nieuwe veld © Elwin Baas/RTV Noord

Geldaanvraag

Het Hogeland ging daarna opnieuw met de club in gesprek. De gemeente heeft besloten om er eerst een nieuw kunstgrasveld aan te leggen, aangezien de vereniging uit haar jasje is gegroeid. Ook zijn de voorbereidingen begonnen voor een nieuwe kantine met kleedkamers. Nu de leden akkoord zijn, kan de gemeente verder met het plan en de benodigde financiering.
'De volgende stap is om samen met de gemeente een intentieverklaring op te stellen, wat uiteindelijk moet leiden tot een kredietaanvraag. Als er dan door de raad een go wordt gegeven, kunnen we weer verder in het proces zoals het uitwerken van het ontwerp et cetera', zegt SV Bedum-voorzitter Jan-Jurjen Timmer.
De bedoeling is volgens de voorzitter dat SV Bedum eigenaar wordt van alle niet-sportruimtes, zoals kantine, keuken, bestuurskamer en vergaderruimtes. 'De gemeente neemt het sportgedeelte voor haar rekening.'

Geen transfergeld Robben meer

Timmer wil nog niet openlijk over bedragen praten. Wel is het zeker dat de club niet meer kan leunen op Arjen Robben, die vorig jaar stopte als profvoetballer. In het verleden kreeg Bedum als opleidingsclub van Robben percentages van transfersommen overgemaakt van clubs als Chelsea en Real Madrid.
'Dat zou zeer welkom zijn geweest, dus we moeten nu toch wat meer zelf de handjes uit de mouwen steken om die laatste bedragen bij elkaar te fietsen. Maar dat gaat ons lukken, daar ben ik van overtuigd', aldus Timmer.
Naar verwachting neemt de gemeenteraad na de zomer een besluit hierover.