112-nieuws vrijdag 24 juni: bus met pech, scholier aangereden en tuinhuisje brandt af

Het tuinhuisje in brand
Het tuinhuisje in brand © ProNews
In dit liveblog houden we je deze vrijdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
De nieuwste gebeurtenis lees je bovenaan.

22.41 Brand in tuinhuisje in Hoogezand

Aan de Groen van Prinstererstraat in Hoogezand is vrijdagavond brand uitgebroken in een tuinhuisje. De brandweer wist het vuur na enkele minuten te doven. Van het tuinhuisje zijn nog slechts twee houten balken en wat planken over.

16.45 Auto's botsen op Hanzeplein in Stad

Op het Hanzeplein in de stad Groningen zijn vrijdagmiddag twee auto's op elkaar gebotst. De achterste auto kwam met de bumper tegen de trekhaak van de auto ervoor. Beide wagens liepen schade op. Vanwege het ongeval was één rijstrook tijdelijk afgesloten voor verkeer. Niemand raakte gewond. Zeker één auto moest worden weggesleept door een bergingsbedrijf.
Beide auto's hadden schade door het ongeval
Beide auto's hadden schade door het ongeval © Patrick Wind/112groningen

11.35: Auto slipt op afrit A7 en belandt in sloot

Een bestuurder belandde vrijdagochtend met zijn auto in de sloot op de afrit van de A7 bij Leek. De man miste een bocht in de afrit, nam onderweg een verkeersbord mee en kwam in de sloot tot stilstand. De bestuurder kwam met de schrik vrij. De auto raakte licht beschadigd.

10.00 Scholier aangereden door bezorgbus bij Grijpskerk

Een scholier op een fiets is aangereden door een Jumbo-bezorgbus op de Rijksstraatweg (N355) bij Grijpskerk. Volgens een 112-fotograaf van Noordernieuws wilde de scholier oversteken en zag hij hierbij de bezorgbus over het hoofd. Omstanders verleenden eerste hulp in afwachting van de hulpdiensten. De scholier is door ambulancepersoneel nagekeken en hoefde niet naar het ziekenhuis. De bezorgbus is door een bergingsbedrijf weggesleept.
Politie aanwezig na de aanrijding tussen een fietser en bestuurder van een bezorgbus
Politie aanwezig na de aanrijding tussen een fietser en bestuurder van een bezorgbus © Noordernieuws

9.30: Bus met pech staat stil op de Steentilbrug in Groningen

Op de Steentilbrug in Groningen zorgde een bus met pech vrijdagochtend voor verkeersoponthoud. Een monteur kwam ter plaatse en medewerkers van Qbuzz begeleidden het verkeer. De bus kon uiteindelijk z'n weg vervolgen.
De bus stond enige tijd stil op de Steentilbrug in Stad
De bus stond enige tijd stil op de Steentilbrug in Stad © Patrick Wind

9.05: Vrachtwagen in brand op oprit N46

Op de oprit van de N46 bij de Rijksweg is een vrachtwagen in de brand gevlogen. De brandweer is met meerdere wagens aanwezig, de cabine van de vrachtwagen is volledig uitgebrand. Het is nog onbekend hoe de brand heeft kunnen ontstaan. De chauffeur heeft de cabine tijdig kunnen verlaten.
De cabine van de vrachtwagen is volledig uitgebrand
De cabine van de vrachtwagen is volledig uitgebrand © ProNews

8.10: Ongeval op de N33 bij Tjuchem leidt tot file

Op de N33 bij Tjuchem is bij een ongeval zeker één auto beschadigd is. Eén rijstrook is afgesloten, waardoor het verkeer hinder ondervindt. Een ambulance is ter plaatse en de politie begeleidt het verkeer.
Op de N33 is file ontstaan
Op de N33 is file ontstaan © ProNews