Opnieuw coronasteun voor cultuursector in gemeente Groningen, maar wel onder voorwaarden

Een eerdere foto-expositie in de Der Aa-kerk
Een eerdere foto-expositie in de Der Aa-kerk © ANP
De cultuursector in de gemeente Groningen kan komende maand opnieuw op extra financiële steun rekenen in het subsidieproject 'Lucht 2.0'. Honderd kunstenaars, vormgevers en illustratoren komen in aanmerking voor het geld, maar moeten daarvoor wel eigen werk insturen.
Geïnteresseerden kunnen zich van 24 juni tot en met 10 juli inschrijven voor de financiële bijdrage in de vorm van 1700 euro. Door middel van loting wordt bepaald wie de subsidie krijgt. Van de gesubsidieerde kunstenaars is van 15 tot en met 18 september werk te zien tijdens een expositie in de Der Aa-kerk in de stad.

Niet voor het eerst

Het is niet voor het eerst dat de gemeente Groningen in de buidel tast om de cultuursector tegemoet te komen. Zo verlengde de gemeente in februari al het steunpakket van 2.250.000 euro, om de gevolgen van corona in de cultuursector het hoofd te bieden. Doordat veel exposities en kunstopdrachten nog steeds op de lange baan zijn geschoven als gevolg van de coronapandemie, wil de gemeente de sector nu opnieuw een opsteker geven, maar wel onder voorwaarden.

Criteria

Kunstenaars die mee willen doen, moeten woonachtig zijn in de gemeente Groningen en moeten kunnen aantonen dat ze professioneel werkzaam zijn in de cultuursector. Deelnemers die aan de eerdere editie van 'Lucht' hebben meegedaan, mogen zich opnieuw intekenen, maar kunstenaars die vorig jaar buiten de boot vielen vanwege annulering krijgen voorrang bij de selectie. Toegang voor de expositie is gratis.