Mollema stapt één ronde voor einde NK Wielrennen van fiets

Bauke Mollema eerder tijdens het NK Wielrennen
Bauke Mollema eerder tijdens het NK Wielrennen © ANP
Bauke Mollema is een ronde voor het einde afgestapt bij het NK Wielrennen. Hij zat in kansloze positie voor de titel. Een dubbelslag na winst in de tijdrit zat er niet in.
Zijn ploeggenoot Daan Hoole reed wel van voren en werd tweede. Hij verloor in de sprint van de nieuwe Nederlands kampioen Pascal Eenkhoorn.
'In de eerste twee uur ging het wel oké', zegt Mollema achteraf zegt tegen RTV Noord. 'Maar het was een hele explosieve koers met allerlei aanvallen en korte klimmetjes. Op een gegeven moment ging het niet top meer. De koers was gedaan. Die kopgroep ging vooruit en ik wilde niet meer forceren.'
‘We gingen uiteindelijk voor de kansen van Hoole’ vertelde de verzorger van Mollema’s ploeg Trek Segafredo. ‘Bovendien is Bauke al met z’n hoofd bij de Tour de France.’

'Geen pech ofzo'

Lars van der Haar, normaal gesproken veldrijder, maar op de weg in dienst van Trek Lions, vertelde dat hij niks gehoord had over het waarom de Groninger wielrenner vroegtijdig de remmen dichtkneep. ‘Ik ga ervan uit dat er niks met hem aan de hand is. Via de communicatie heb ik niet vernomen dat hij pech heeft gehad ofzo', zei Van der Haar.
Mollema vertelde donderdag al dat hij meteen na het kampioenschap koers zou zetten naar zijn woonplaats Monaco, mits hij het podium zou halen. Daar bleef hij ver van verwijderd in zijn eerste NK sinds 2013. De komende dagen brengt hij nog tijd door met zijn familie. Dinsdag vertrekt hij naar Kopenhagen, waar zaterdag de Ronde van Frankrijk begint. Bij de openingstijdrit mag hij voor het eerst het rood wit-blauwe tenue aantrekken als Nederlands kampioen.
Dit bericht is later bijgewerkt met een reactie van Bauke Mollema.